aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων-Ομόνοια 1-0: Μπένσοπ, ο μπουρλοτιέρης! (vid)

Απόλλων-Ομόνοια 1-0: Μπένσοπ, ο μπουρλοτιέρης! (vid)

Ο Μπένσοπ ήρθε ζεστός από το γκολ που πέτυχε με το Κουρακάο εις βάρος της Κούβας και σήμερα στο Τσίρειο έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα! Η χρυσή αλλαγή του Γιάννη Πετράκη σκόραρε στο 90’+2, χάρισε τη νίκη 1-0 στον Απόλλωνα εις βάρος της πρωτοπόρου Ομόνοιας και τον κράτησε ζωντανό στη μάχη του τίτλου, αφού την πλησίασε στον έναν βαθμό.

Οι κυανόλευκοι μάλιστα έσπασαν αήττητο 20 αγωνιστικών των πρασίνων και έβαλαν μπουρλότο στο πρωτάθλημα, αφού και η ΑΕΛ με ενδεχόμενη αυριανή νίκη εις βάρος του Ολυμπιακού θα πλησιάσουν επίσης στον έναν βαθμό την κορυφή.

Το ματς

Ένα ισοδύναμο πρώτο ημίχρονο που άρχισε συντηρητικά από τις δύο ομάδες. Πολλή δύναμη και πίεση ψηλά, οδήγησε τους μεν και τους δε σε εύκολα λάθη στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, με αποτέλεσμα να απουσιάσουν οι φάσεις.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, όμως, οι μονομάχοι προσαρμόστηκαν και το παιχνίδι άρχισε να ζωηρεύει. Η απαρχή των ευκαιριών έγινε στο 15’ μετά από λάθος στην άμυνα της Ομόνοιας, που αιφνιδίασε τον Νταμπό με αποτέλεσμα να μη σουτάρει όπως θα ήθελε. Οι κυανόλευκοι γενικά προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, αλλά έμειναν στις προϋποθέσεις τις πλείστες φορές. Ωστόσο, χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία τους στο 35’ όταν ο Φαμπιάνο είπε «όχι» σε τακουνάκι του Μπίσεσβαρ.

Σε αυτό το διάστημα, η καλύτερη ευκαιρία του «τριφυλλιού» ήταν με κεφαλιές του Κούσουλου σε στατικές φάσεις (16’, 34’) και ένα κοντινό σουτ του Τζιωνή (34’).

Εναλλασσόμενη ήταν η υπεροχή και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τζιωνή να είναι πρωταγωνιστής σε διπλή ευκαιρία στο 66’, ενώ η σπουδαιότερη φάση στο παιχνίδι για τους πράσινους ήρθε με τον Παπουλή. Ο Ελλαδίτης σούταρε από κοντά στο 76’ και είδε τον Γιοβάνοβιτς να του στερεί το γκολ με ενστικτώδη απόκρουση.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πίττας απάντησε στις μεγάλες φάσεις, αλλά είδε το δοκάρι να μπαίνει εμπόδιο στον δρόμο του για να χριστεί σκόρερ, μετά από μακρινό συρτό σουτ. Στο 83’ ο Κύπριος διεθνής «κέρδισε» την αποβολή του Χούμποτσαν, αφού δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι.

Οι κυανόλευκοι πίεσαν ακόμη περισσότερο και δικαιώθηκαν με το γκολ του Μπένσοπ στο δεύτερο λεπτό της καθυστέρησης. Ο στράικερ του Απόλλωνα έπιασε ασύλληπτη κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντένιτς και χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Γιούστε, Ρομπέρζ, Πέδρο, Γκεριέρ, Κυριάκου, Ντένιτς, Μπίσεσβαρ (75′ Μπένσοπ), Πίττας, Γιαννιώτας (63′ Ντιγκινί), Νταμπό (75′ Ματέι).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Λούφτνερ, Χούμποτσαν, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Τζιωνής, Λοΐζου (85′ Μποτεάκ), Τιάγκο (66′ Παπουλής, 85 Λανγκ), Ασάντε (75′ Τσέποβιτς)

Σκόρερ: Μπένσοπ 90’+2 / –

Κίτρινες: Πέδρο, Γιαννιώτας, Γκεριέ / Γκόμεθ

Αποβολές: – / Χούμποτσαν (83′)

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Μάρκο Γκουίντα (Ιταλία).

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Νεοκλέους Νικόλας.

VAR: Calvarese Gianpaolo (Ιταλία).

AVAR: Χριστοφή Τιμόθεος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Αργυρού Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ