aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Οι δικαιολογίες, το «κλειδί» και η χαραμάδα ελπίδας

Απόλλων: Οι δικαιολογίες, το «κλειδί» και η χαραμάδα ελπίδας

Νέος προπονητής-νέα φιλοσοφία, καινούργια εν πολλοίς ομάδα, ελλείψεις στα μετόπισθεν, ανετοιμότητα, προβλήματα στην προετοιμασία με αναβολές φιλικών και αντίπαλος που σίγουρα δεν θέλεις να τη βρεις στα πρώτα σου ματς στη σεζόν.

Με διαφορετικά λόγια, η περίληψη του αποκλεισμού του Απόλλωνα από τη Ζίλινα στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Δικαιολογίες πολλές για τους κυανόλευκους, οι οποίοι ωστόσο γνώρισαν την πρώτη αποτυχία της σεζόν νωρίς-νωρίς.

Στο πρώτο παιχνίδι οι αδυναμίες ήταν πιο χτυπητές και οι Σλοβάκοι έφυγαν με το 1-3 από το ΑΕΚ Αρένα. Όπως αποδείχτηκε ήταν το «κλειδί» για να της χαρίσει την πρόκριση απέναντι στην ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, μετά και το αποψινό 2-2 στη ρεβάνς.

Διαβάστε επίσης: Ζίλινα-Απόλλων 2-2: Πάλεψε στο Ποντ Ντουμπνόμ, τον… έκαψε η Αρένα (vid)

Ήταν βελτιωμένη δίχως αμφιβολία απόψε η ομάδα της Λεμεσού (και με τις αλλαγές που έγιναν), είχε περισσότερη διάρκεια στην απόδοσή της, σκόραρε δύο φορές, ενώ δημιούργησε άλλες δύο-τρεις καλές ευκαιρίες. Η Ζίλινα, όμως, ήταν πιο συγκροτημένη ομάδα, πιο έτοιμη και όταν ανέβαζε στροφές δημιουργούσε φάσεις. Τελικά πέτυχε επίσης δύο γκολ, ενώ είχε και δύο δοκάρια.

Σίγουρα ο αποκλεισμός αποτελεί πλήγμα για τον Απόλλωνα, που δεν έχει συνηθίσει τους φίλους του σε τόσο σύντομα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έδειξε όμως ότι παιχνίδι με παιχνίδι μπορεί να βελτιωθεί, ενώ έχει ακόμη να πάρει στοιχεία από τα τελευταία αποκτήματα, μα και τα επόμενα. Και αυτό αποτελεί χαραμάδα ελπίδας για τη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης: Τσόρνιγκερ: «Πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε πολλά πράγματα»

Πλέον είναι θέμα διαχείρισης της αποτυχίας από τον Νίκο Κίρζη και τους συνεργάτες τους. Υπάρχει περίπου ένα 20ήμερο και κάτι έως την έναρξη του πρωταθλήματος για να ηρεμίσει η ομάδα τους και κυρίως να δουλέψει για παρουσιαστεί βελτιωμένη στην πρεμιέρα με τον Εθνικό στο Τσίρειο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ