aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Ο Τσόρνιγκερ έχει κάθε λόγο να χαμογελά

Απόλλων: Ο Τσόρνιγκερ έχει κάθε λόγο να χαμογελά

Στον Απόλλωνα επέστρεψε η ευφορία μετά τη σημαντική νίκη επί της Ομόνοιας, με τον κόσμο της ομάδας να απαιτεί από τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία την κατάκτηση του τίτλου. Οι φίλοι της λεμεσιανής ομάδας, μετά την ολοκλήρωση του προχθεσινού αγώνα στο Τσίρειο, φώναξαν δυνατά το σύνθημα «Απόλλων – θρύλος – πρωτάθλημα».

Ο κόσμος είδε την ομάδα του να επιστρέφει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τα τρία ανεπιτυχή (ήττες από Άρη, ΑΕΚ και ισοπαλία με ΑΠΟΕΛ) και να μπαίνει στην τελική ευθεία της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος με πολύ καλή προοπτική. Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με την Ομόνοια, δεν υποσχέθηκε τίτλο, αλλά ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι παίκτες του θα προσπαθήσουν για να υλοποιήσουν τον στόχο της κατάκτησης του τροπαίου.

Οι κυανόλευκοι στην αναμέτρηση της Κυριακής πραγματοποίησαν μεστή εμφάνιση, γεμάτη ουσία και διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους. Τόσο στο πρώτο γκολ όσο και στο δεύτερο. Και στις δύο περιπτώσεις αξιοποίησαν τα αμυντικά λάθη της αντιπάλου τους. Ίσως το μοναδικό διάστημα που έκανε αισθητή την παρουσία της η Ομόνοια στο Τσίρειο και απείλησε την εστία του Γιοβάνοβιτς, ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Τσόρνιγκερ έχει κάθε λόγο να χαμογελά για τους τρεις βαθμούς, αλλά κυρίως για την απόδοση της ομάδας του που έφτασε ξανά στα στάνταρ που είχε συνηθίσει τους οπαδούς της. Ακατάπαυστο τρέξιμο, συνεχόμενο πρέσινγκ και καλή κυκλοφορία της μπάλας, τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του Απόλλωνα την Κυριακή, κόντρα σε μια ομάδα που έπαιζε για να κρατηθεί στο κυνήγι του τίτλου. Η νίκη, αλλά και η καλή εμφάνιση αποκτά σαφώς μεγαλύτερη αξία όταν έρχονται σ’ ένα ντέρμπι και πόσο μάλλον όταν είχε να κερδίσει τέτοιου χαρακτήρα αγώνα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν επικράτησε της ΑΕΛ.

Ίλιεφ και Κολ ήταν οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν από τον Απόλλωνα, με τον Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς να δηλώνει «παρών» όποτε χρειάστηκε, διατηρώντας το μηδέν παθητικό. Καλή κρίνεται και η παρουσία του επιθετικού διδύμου, Νταμπό, Γιάνγκα, που έτρεξαν, πίεσαν, ενώ είχαν συμμετοχή στα γκολ. Ο πρώτος υποχρέωσε τον Χούμποτσαν να σκοράρει σε βάρος της ομάδας του και ο δεύτερος αξιοποίησε το λάθος στην αντίπαλη άμυνα και χρίστηκε σκόρερ. Οι υποχρεώσεις είναι μαζεμένες και στον Απόλλωνα αφού πανηγύρισαν το βράδυ της Κυριακής τη νίκη τους, επικεντρώθηκαν αμέσως στον επόμενο αγώνα, που είναι με την Πάφο εκτός έδρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ