aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Ο μαυροπινακισμένος έγινε «ήρωας»

Απόλλων: Ο μαυροπινακισμένος έγινε «ήρωας»

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης απέδρασε το βράδυ της Δευτέρας από το Δασάκι ο Απόλλων, επικρατώντας δύσκολα του Εθνικού με 1-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον… λυτρωτή Ουέλινγκτον Νασιμέντο.

Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στο αρχικό σχήμα των κυανολεύκων από «σπόντα», ελέω των πολλών απουσιών, και με την καρφωτή κεφαλιά του στο 83’ έστειλε την ομάδα του ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ιδιαίτερη αναφορά σε αυτόν έκανε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο προπονητής της λεμεσιανής ομάδας, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ: «Κάθε παίκτης που φοράει αυτή τη φανέλα αξίζει την αγάπη των οπαδών. Κάθε παίχτης. Αν δεν τους υποστηρίξουμε εμείς, ποιος θα τους υποστηρίξει;». Για να αναφερθεί στη συνέχεια σε μια συνομιλία που είχε με έναν φίλο της ομάδας κάποιες μέρες νωρίτερα: «Οπαδός με ρώτησε πριν μέρες που πήγα μια βόλτα, ποιος θα παίξει σε μια θέση, ήταν αυτονόητο το ποιος θα παίξει (σ.σ. λόγω των απουσιών), φάνηκε να μην είναι υποστηρικτής του».

«Αυτός ο παίκτης μας έδωσε τη νίκη σήμερα», ολοκλήρωσε. Η ομολογουμένως κακή απόδοση του Ουέλινγκτον, όσα λεπτά αγωνίστηκε προηγουμένως με την κυανόλευκη φανέλα είναι η εξήγηση. Ο Βραζιλιάνος δεν έθελξε με τις εμφανίσεις του, ενώ είχε και αρκετά ατομικά λάθη κατά τη διάρκεια των αγώνων που προηγήθηκαν αυτού με τον Εθνικό.

Ο Νασιμέντο βρέθηκε από νωρίς (μάλλον όχι άδικα) στο στόχαστρο της κριτικής, αλλά μόνο τυχαίος δεν είναι. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν έχει καταγράψει ποτέ λιγότερες από 20 συμμετοχές σε μια σεζόν, με εξαίρεση την πρώτη του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής (κατέγραψε 14), τη σεζόν 2015-16.

Πρόκειται επίσης για έναν ποδοσφαιριστή που κατηφόρισε στη χώρα μας από τη γειτονική Τουρκία μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Χρειάστηκε να δουλέψει υπό τις οδηγίες ενός νέου προπονητή, σε μια νέα χώρα, σε ένα νέο περιβάλλον και με νέους συμπαίκτες.

Στο χέρι του είναι να αποδείξει ότι έκαναν/κάναμε λάθος όλοι όσοι προέτρεξαν να τον μαυροπινακίσουν από το ρόστερ του Απόλλωνα. Το σημαντικό για τον Βραζιλιάνο είναι πως ο Τσόρνιγκερ δεν το έκανε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ