Απόλλων: Ο αρχηγός που βγήκε μπροστά και οι «τελειωμένοι»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο αρχηγός βγήκε μπροστά, έκανε την αρχή και έδειξε τον δρόμο και στους συμπαίκτες του. Ο Γιώργος Βασιλείου συμφώνησε για ανανέωση της συνεργασίας του με τον Απόλλωνα, την φανέλα του οποίου θα φοράει για ένατη σερί σεζόν. Στα 36 του χρόνια, ο δυναμικός αριστερός μπακ θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας στον Απόλλωνα, που κι αυτός όπως και όλες οι ομάδες θα οδηγηθεί σε μείωση του προϋπολογισμού για να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό μείωσης που αποδέχθηκε ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής, που εντάχθηκε στον Απόλλωνα το 2012 προερχόμενος από τον Άρη, φθάνει το 40% των απολαβών του. Δείγμα της εκτίμησής του προς τον σύλλογο που τον εργοδοτεί τα τελευταία 8 χρόνια. Παράλληλα, η κίνηση του Απόλλωνα να διατηρήσει τον Βασιλείου στο ρόστερ του, αποτελεί ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Βασιλείου, αντιλαμβανόμενος τα νέα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν, αποδέχθηκε την πρόταση της διοίκησης. Από το 2012 κατέγραψε 210 συμμετοχές με τη φανέλα του Απόλλωνα, ενώ συμμετείχε τέσσερις φορές στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, ο Βασιλείου θα ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα της Λεμεσού αφού με το τέλος του νέου συμβολαίου που έχει ήδη υπογράψει και μένει η επισημοποίηση, θα φθάσει τα 37 του χρόνια.

Σε αντίθεση με τον Βασιλείου, την έξοδο του προπονητικού κέντρου στο Κολόσσι θα δουν οι Περέιρα, Σαρδινέρο και Γκακπέ. Το προσεχές διάστημα θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των ποδοσφαιριστών από το υφιστάμενο ρόστερ και ακολούθως θα γίνουν οι ανάλογες ενέργειες για να καλυφθούν τα όποια κενά θα δημιουργηθούν. Οι πιο πάνω ποδοσφαιριστές που θεωρούνται «τελειωμένοι», αγωνίζονται στη μεσοεπιθετική γραμμή, γεγονός που θα οδηγήσει τον Απόλλωνα σε μετεγγραφικές κινήσεις για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Μια επιλογή, που «παίζει» για την ομάδα της Λεμεσού, είναι ο Νικολά Ντιγκινί, ποδοσφαιριστής το όνομα του οποίου «έπαιξε» και τον Ιανουάριο. Οι κυανόλευκοι θα αναζητήσουν ποδοσφαιριστές που θα ταιριάζουν στο πλάνο του Αυγουστή, ο οποίος επιθυμεί ταχύτητα. Παράλληλα οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν, να είναι σε θέση να κάνουν την ομάδα πιο δημιουργική και αποτελεσματική.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ