aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Νταμπό, 49 μέρες «on fire»

Απόλλων: Νταμπό, 49 μέρες «on fire»

Κακά τα ψέματα: Την προσεχή Κυριακή, ο Απόλλων έχει την τεράστια ευκαιρία μπροστά στο κοινό του, να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. Και σε τέτοιας σπουδαιότητας 90λεπτα, εννοείται πως ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ θα ρίξει στη μάχη του Τσιρείου Σταδίου τα σημαντικότερα χαρτιά του.

Ο Μπακαλί Νταμπό, λοιπόν, προετοιμάζεται εντατικά για να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα και να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής. Ο αεικίνητος Γάλλος, εκτός από το γεγονός πως αποτελεί (έτσι κι αλλιώς) την πιο αξιόπιστη λύση για την ομάδα της Λεμεσού στη συγκεκριμένη θέση, κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανεβασμένος, εκτοξεύοντας τα ποσοστά του.

Από τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ και εντεύθεν, δηλαδή σε διάστημα 49 ημερών, σκόραρε τα 4 από τα 6 τέρματα των κυανόλευκων, αποτελώντας εν ολίγοις το μόνιμο σκόρερ. Συγκεκριμένα, βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει την εστία της Ανόρθωσης και στις δύο πιο πρόσφατες αναμετρήσεις που έληξαν ισάριθμες φορές 1-1 (13/3, 30/4), ενώ ενδιάμεσα  πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ του Απόλλωνα (το άλλο ο Πίττας) στην ισοπαλία 3-3 με την ΑΕΚ. Στα άλλα τρία παιχνίδια, η ομάδα της Λεμεσού έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία απέναντι σε ΑΠΟΕΛ (20/3), ηττήθηκε από την Πάφος FC με 0-2 (16/4) και εξήλθε ισόπαλη με τον Άρη 1-1, χωρίς ο Νταμπό να σκοράρει (Σπόλιαριτς 20’ / Ογκεντά 26’).

Σε κάθε περίπτωση, ο έμπειρος στράικερ δεν μπορεί από μόνος του να κάνει τη διαφορά. Το επικείμενο ντέρμπι είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και χρειάζεται η μέγιστη απόδοση απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές. Το τεχνικό τιμ, λοιπόν, δίνει καθημερινώς τις δέουσες εντολές στους παίκτες, την ίδια ώρα που οι Απολλωνίστες «καταπίνουν» τα διαθέσιμα εισιτήρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ