aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων - Νέα Σαλαμίνα 2-0: Κερασμένη νίκη από τον Κολ

Απόλλων – Νέα Σαλαμίνα 2-0: Κερασμένη νίκη από τον Κολ

Ο Απόλλων επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 2-0 της Νέας Σαλαμίνας στο Στάδιο «Αλφαμέγα» και παραμένει στην έκτη θέση, ισοβαθμώντας με την πέμπτη Ομόνοια στους 28 βαθμούς.

Μια δίκαιη νίκη βάσει της παρουσίας των δύο ομάδων, αν και η αγωνία κράτησε έως το 90ό λεπτό, όταν ο Ντιγκινί πέτυχε το δεύτερο τέρμα των νικητών. Τον δρόμο για το τρίποντο άνοιξε ο Πίττας στο 4’, βάζοντας το πρώτο τέρμα κυανόλευκου παίκτη στο νεόδμητο γήπεδο.

Στους πρωταγωνιστές συγκαταλέγεται ο Κολ, ο οποίος «κέρασε» ασίστ στους δύο σκόρερ της ομάδας του.

Όσο για την ηττηθείσα, περιορίστηκε κυρίως σε παθητικό ρόλο και έφυγε με άδεια χέρια από τη Λεμεσό, παραμένοντας στην έβδομη θέση με 22 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το ματς
Ο μονόλογος του Απόλλωνα για 35 λεπτά έφερε προβάδισμα στο 4’ με σουτ του Πίττα έπειτα από μακρινή μπαλιά του Κολ, αρκετές φάσεις ή προϋποθέσεις ενώ ο Ζράντι έχασε πέναλτι στο 16’ (καταλογίστηκε από το VAR για σπρώξιμο στο κεφάλι του Οφόρι στον Βα, ενώ αρχικά δόθηκε φάουλ εκτός περιοχής).

Στη συνέχεια η Νέα Σαλαμίνα ανέβηκε για περίπου δέκα λεπτά, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με τον Τολεμές στο 41’. Ο Γάλλος βρέθηκε μόνος στην περιοχή και… πάσαρε στον Γιοβάνοβιτς. Προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο, όμως, οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία για το 2-0 στο 45’+1, όταν ο Βα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Πάλι μπήκε δυνατά η ομάδα της Λεμεσού στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τους Ζράντι (48′), Πίττα (55′) και Βα (57′). Είχε τον έλεγχο και στη συνέχεια, ενώ ο νεοαποκτηθείς Ουάρντα έχασε με πλασέ την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 85′.

Η αγωνία τελείωσε στο 90’ όταν ο Ντιγκινί με κεφαλιά αξιοποίησε τη σέντρα του Κολ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Γιoβάνοβιτς, Μαυρίας, Πειμπέρνς, Ροπμπέρζ, Χαμάς, Βα (90’+2 Ίλιεφ), Κολ, Σαχάρ (90’+2 Σαχάρ), Χέντι (67′ Ντιγκινί), Ζράντι (77′ Ουάρντα), Πίττας.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Κατσικάς, Ντιακιτέμ, Οφόρι (67′ Νικολάου), Λέουκο, Κουμούρης (59′ Φελίπε), Φράγκος (59′ Καρλίτος), Μιγκελίτο (86′ Λιμπόμπε), Τιάγκο (67′ Τσίκο), Μάντσεκ, Τολεμές.

Σκόρερ: Πίττας 4′, Ντιγκινί 90′ / –

Κίτρινες: Χαμάς, Σαχάρ / Οφόρι

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αλφαμέγα».

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ