aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Μόνιμος κάτοικος... ρετιρέ μέχρι το φινάλε

Απόλλων: Μόνιμος κάτοικος… ρετιρέ μέχρι το φινάλε

Την εδραίωσή του στην κορυφή της βαθμολογίας επιδιώκει ο Απόλλων. Ανέβηκε και πάλι στο ρετιρέ στην περασμένη αγωνιστική, νικώντας τη Δόξα με 3-0 και στόχος όλων είναι να γίνουν… μόνιμοι κάτοικοι μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν. Πρώτο βήμα, σε αυτή την προσπάθεια είναι το τρίποντο κόντρα στην ΠΑΕΕΚ, στον αυριανό αγώνα στο Τσίρειο.

Οι κυανόλευκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ομάδα της Κερύνειας είναι σκληρό καρύδι και θα προσπαθήσουν να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους στον αγωνιστικό χώρο και όχι οπουδήποτε αλλού. Η υποτίμηση του αντίπαλου, άλλωστε, είναι πολύ κακός σύμβουλος για όλους. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν στην πρώτη θέση και στο ξεκίνημα του μαραθωνίου (μέχρι την 5η αγωνιστική), αλλά οι ήττες από την ΑΕΚ και την Ομόνοια, έφεραν τον Απόλλωνα στο δεύτερο και το τρίτο σκαλοπάτι.

Η πρωτιά έχει αξία όταν έρχεται στο τέλος της περιόδου. Οι βάσεις, όμως, μπαίνουν από νωρίς. Τα τελευταία δέκα χρόνια, σε εννέα ματς, όσα έχει δώσει μέχρι σήμερα, ο Απόλλων, ήταν στην κορυφή άλλες δύο φορές. Χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κόψει πρώτος στο νήμα. Στην περσινή σεζόν είχε όσους βαθμούς έχει και φέτος (21), αλλά ήταν αήττητος με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Τη μεγαλύτερη συγκομιδή τα τελευταία δέκα χρόνια, την είχε τη σεζόν 2013-14 με προπονητή τον Χριστάκη Χριστοφόρου, όταν μετρούσε 24 βαθμούς. Όπως βλέπουμε και στον σχετικό πίνακα, η λεμεσιανή ομάδα ήταν αήττητη σε εννέα ματς και στη σεζόν 2017-18, αλλά είχε μόνο 19 βαθμούς. Η πιο φτωχή συγκομιδή της δεκαετίας ήρθε τη σεζόν 2019-20 (το πρωτάθλημα που διακόπηκε λόγω κορωνοϊού) όταν με προπονητή τον Σωφρόνη Αυγουστή ήταν στην 7η θέση με μόλις 11 βαθμούς.

Capture

Όπως και να έχουν τα πράγματα, το τρίποντο αύριο είναι στόχος αδιαπραγμάτευτος. Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, κόντρα στην ΠΑΕΕΚ δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Ιωάννη Πίττα, Χάμπο Κυριάκου, Σάσα Μάρκοβιτς και Γκιόργκι Παπουνασβίλι. Οι πιθανότητες για να προλάβει ο Ραντζέλο Γιάνγκα είναι μοιρασμένες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Φανούριο Κωνσταντίνου. Ο Φάνος Κατελάρης γυμνάζεται σε φουλ ρυθμό, επομένως θα βρίσκεται στην αποστολή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ