aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Με «θόρυβο» στην κορυφή περιμένει την Ομόνοια

Απόλλων: Με «θόρυβο» στην κορυφή περιμένει την Ομόνοια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η ήττα από την Ομόνοια μεσοβδόμαδα δεν ήταν ικανή να επηρεάσει τον Απόλλωνα, που επέστρεψε άμεσα στις επιτυχίες αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας. Με οδηγό τον Πίττα, που πέτυχε δύο γκολ και έφθασε τα εννιά στο πρωτάθλημα, τα άλλα οι Σάλαϊ και Ματέι (με πέναλτι), η ομάδα της Λεμεσού έφθασε στη νίκη με το ευρύ 4-1. Αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την απώλεια βαθμών της ΑΕΛ στο ντέρμπι με την Ομόνοια (1-1) και επανήλθε άμεσα στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στον Απόλλωνα να πάει στο εξ αναβολής ντέρμπι με την Ομόνοια την προσεχή Τετάρτη με καλή ψυχολογία και αέρα κορυφής.

Ανώτερος, ποιοτικότερος και ουσιαστικός, ο Απόλλων δεν δυσκολεύτηκε να φθάσει στην άνετη επικράτηση. Παρόλο που ο τεχνικός των κυανόλευκων προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ντέρμπι που προηγήθηκε, η ομάδα του έδειξε να επηρεάζεται. Επιβλήθηκε σχεδόν πλήρως και έφθασε πανάξια στην επιτυχία. Ο Εθνικός υπέκυψε απέναντι στην ανωτερότητα του αντιπάλου του και παραμένει σε δύσκολη θέση.

Το γκολ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (Πίττας 42’) βοήθησε την ομάδα της Λεμεσού. Στην επανάληψη αν και ο Εθνικός παρουσιάστηκε ως ένα βαθμό βελτιωμένος, ο Απόλλων διεύρυνε το προβάδισμά του με τον Σάλαϊ (57’). Ο Εθνικός μείωσε στην πρώτη τελική προσπάθειά του στο παιχνίδι με τον Γκόρουπετς (70’), όμως αυτό δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους που «απάντησαν» άμεσα, με το πέναλτι του Ματέι (76’) το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Ντεϊβίσον. Τέσσερα λεπτά αργότερα (79’), ο Πίττας «κλείδωσε» το «διπλό» για την ομάδα της Λεμεσού και έδωσε διαστάσεις θριάμβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ