aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Με μπροστάρη τον Νταμπό

Απόλλων: Με μπροστάρη τον Νταμπό

Ο Μπακαλί Νταμπό «ξεμπούκωσε» την προηγούμενη αγωνιστική στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και με τη φόρα του οδήγησε τον Απόλλωνα στην έβδομή του νίκη και στην κορυφή της βαθμολογίας με 21 βαθμούς. Ο 33χρονος Γάλλος επιθετικός σκόραρε εκ νέου, ενώ κέρδισε δύο πέναλτι κι ήταν ο «βασιλιάς» της χθεσινής αναμέτρησης στο Τσίρειο, όπου οι κυανόλευκοι νίκησαν τη Δόξα Κατωκοπιάς με 3-0.

Μόλις στο 5’ ο Νταμπό εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα-λουκούμι του Χαμάς και από κοντά έσυρε τον χορό των τερμάτων. Στην επανάληψη όπου οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι, ο Γάλλος σε δύο περιπτώσεις κέρδισε την εσχάτη των ποινών. Στο 59’ με τη βοήθεια του VAR υποδείχθηκε το τράβηγμα του Κοβάσεβιτς και ο Ζράντι πέτυχε το 2-0, ενώ στο 75’ ανατράπηκε από τον Μέσκα και μπήκε στη λίστα των σκόρερ από τα έντεκα βήματα και ο Χαμάς.

Μελανό σημείο της αναμέτρησης η αποχώρηση λόγω τραυματισμού, του Γιάννη Πίττα στο 12’ και του Χάμπου Κυριάκου στο 73’. Ο τελευταίος, μάλιστα, αποχώρησε με ασθενοφόρο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο Μπακαλί Νταμπό, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του για τους συμπαίκτες του. «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, αλλά λυπημένοι για τον Πίττα και τον Χάμπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην επιστροφή του σε ρυθμούς σκοραρίσματος, ο Γάλλος επιθετικός τόνισε: «Πάντα ένιωθα καλά ακόμη κι όταν δεν μπορούσα να σκοράρω. Είμαστε ομάδα. Νικούμε όλοι μαζί και χάνουμε όλοι μαζί. Αυτό έχει σημασία».

Η νίκη των κυανόλευκων ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι κάλο. Όλη κι όλη μια φορά ανησύχησαν τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος στο 42’ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ισμαΐλ Σασί κι έτσι το 3-0 ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας της αναμέτρησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ