aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων – Μακάμπι 2-0: Πίστεψε στο «θαύμα» και έπεσε μαχόμενος (vid)

Απόλλων – Μακάμπι 2-0: Πίστεψε στο «θαύμα» και έπεσε μαχόμενος (vid)

Αντέδρασε, πίστεψε στο θαύμα, αλλά αποχαιρέτησε το Τσαμπιονς Λιγκ ο Απόλλων. Οι πρωταθλητές Κύπρου επικράτησαν 2-0 της Μακάμπι Χάιφα στο ΓΣΠ, όμως η συντριβή με 0-4 στη Χάιφα έστειλε την ομάδα της Λεμεσού στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Με γκολ των Ογκεντά (19’) και Κολ (27’) οι γαλάζιοι απέδειξαν ότι η παρουσία τους στη Χάιφα την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν αντιπροσωπευτική της δυναμικότητάς τους. Μάλιστα, εάν οι ποδοσφαιριστές του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ ήταν πιο εύστοχοι, με αποκορύφωμα τον Νταμπό στο 85’ όταν αστόχησε προ κενής εστίας, θα έφτανε μια ανάσα απ’ αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Βεβαίως, για να πανηγυρίσει ο Απόλλων την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του μετά τον Σεπτέμβρη του 2020 χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του ο Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τερματοφύλακας πραγματοποίησε ορισμένες εξαιρετικές αποκρούσεις, ενώ στα αξιοσημείωτα καταγράφεται το γεγονός ότι οι ισραηλινοί είχαν δύο δοκάρια και τέσσερα ακυρωθέν γκολ λόγω οφσάιντ, εκ των οποίων τα τρία με τον Νταβίντ.

Ο Απόλλων συνεχίζει το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός Πειραιώς – Σλόβαν (1-1 ο πρώτος αγώνας, την Πέμπτη ο επαναληπτικός). Η Μακάμπι Χάιφα πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου την περιμένει ο Ερυθρός Αστέρας.

Το ματς

Αποφασισμένος να κυνηγήσει το «θαύμα» με το «καλημέρα» της αναμέτρησης έδειξε ο Απόλλων. Από το 3’ λεπτό οι πρωταθλητές έδειξαν τα δόντια τους στους ισραηλινούς με τον Γκόλντμπεργκ να διώχνει προ του Γιάνγκα, ενώ στο 7’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όμως ο Κοέν έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 16΄ οι πρωταθλητές γλύτωσαν από του χάρου τα δόντια, σε διπλή σπουδαία ευκαιρία της Μακάμπι. Αρχικά ο Νταβίντ με σουτ από πλάγια δεξιά τράνταξε το δοκάρι και εν συνεχεία ο Γιοβάνοβιτς έκανε σπουδαία απόκρουση σε εξ επαφής σουτ του Ατζίλι. Τρία λεπτά αργότερα ο Ογκεντά πέτυχε το πρώτο γκολ του Απόλλωνα στη σεζόν. Σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Πλάνιτς και κατέληξε στα δίχτυα.

Το ΓΣΠ πήρε φωτιά στο 27΄ όταν ο Κολ με «οβίδα» εκτός περιοχής κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα των ισραηλινών και έκανε το 2-0 για τους πρωταθλητές Κύπρου.

Ο Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς «απογειώθηκε» στο 32’ στο φάουλ του Ατζίλι, ενώ τρία γκολ του Νταβίντ ακυρώθηκαν (ορθά) ως οφσάιντ. Ο εξτρέμ της Μακάμπι αστόχησε σε κενή εστία στο 66’, σε γύρισμα του Πιερό, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι του Απόλλωνα. Η τύχη χαμογελούσε συνεχώς στον Απόλλωνα, όμως ο Νταμπό στο 85’ μιμήθηκε τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή και προ κενής εστίας δεν κατάφερε να πετύχει το 3-0 στη σέντρα του Καμπράλ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Α. Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεϊμπέρν, Ρομπέρζ (73′ Π. Αρτυματάς), Χαμάς, Χ. Κυριάκου (73′ Σαχάρ), Κολ, Ογκεντά (73′ Βα), Πίττας, Ντιγκινί, Γιάνγκα (57′ Νταμπό).

Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μπαχάρ): Κοέν, Σούντγκρεν, Γκόλντμπεργκ, Πλάνιτς, Μενάχεμ (60′ Κορνούτ), Αμπού Φανί, Λαβί, Αράντ (46′ Μοχάμεντ), Nταβίντ (77′ Λέβι), Ατζίλι (60′ Αζίζα), Πιερό (90+2′ Ρουκάβιτσα).

Σκόρερ: Ογκεντά 19′, Κολ 27′ / –

Κίτρινες: Πίττας, Ντιγκινί, Κολ, Ογκεντά, Βα / Αμπού Φανί, Μενάχεμ, Κορνούτ, Σούντγκρεν.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Φέλιξ Ζβάιερ (Γερμανία).

A’ Βοηθός διαιτητής: Στέφαν Λουπ (Γερμανία).

Β’ Βοηθός διαιτητής: Μάρκο Άχμουλερ (Γερμανία).

Τέταρτος: Σβεν Γιαμπλόνσκι (Γερμανία).

VAR: Μάρκο Φριτζ (Γερμανία).

AVAR: Μάρκους Σιν (Γερμανία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

3′ Ο Πίττας έκλεψε την μπάλα, έκανε το γύρισμα στον Γιάνγκα, όμως ο Γκόλντμπεργκ έδιωξε σε κόρνερ.

3′ Σουτ του Νταβίντ η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

7′ Mεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, ο Ογκεντά έκανε παράλληλη σέντρα, ο Γκόλντμπεργκ προσπάθησε να διώξει σε κόρνερ, αλλά η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα και ο Κοέν με δυσκολία απέκρουσε.

8′ Βάζει πίεση ο Απόλλων και ψάχνει ένα γρήγορο γκολ στο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι πως κέρδισε τρία κόρνερ πριν την συμπλήρωση δέκα λεπτών στην αναμέτρηση.

11′ Κίτρινη κάρτα σε Πίττα και Αμπού Φανί.

16′ Διπλή τεράστια ευκαιρία για την Μακάμπι, αρχικά ο Νταβίντ με σουτ από πλάγια δεξιά τράνταξε το δοκάρι και εν συνεχεία ο Γιοβάνοβιτς έκανε σπουδαία απόκρουση σε εξ επαφής σουτ του Ατζίλι.

19′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με τον Ογκεντά! Σουτ εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε στον Πλάνιτς και κατέληξε στα δίχτυα.

21′ Ακυρώνεται ορθά ως οφσάιντ γκολ του Νταβίντ. Ήταν πιο μπροστά από την άμυνα των γαλάζιων ο εξτρέμ των γαλάζιων.

27′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα, 2-0 με τον Κολ! Ο Αργεντινός μέσος βρέθηκε σε θέση βολής μετά από κόρνερ του Χάμπου Κυριάκου και με έναν κεραυνό, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα των Ισραηλινών. Οι πρωταθλητές Κύπρου δείχνουν ότι πιστεύουν στο θαύμα.

29′ Ακυρώνεται ξανά γκολ του Νταβίντ, ήταν και πάλι οφσάιντ ο εξτρέμ της Μακάμπι.

32′ Ο Γιοβάνοβιτς απογειώθηκε και απέκρουσε το φάουλ του Ατζίλι. Φοβερή απόκρουση από τον Σέρβο τερματοφύλακα.

38′ O Xαμάς έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή τέρματος μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Απόλλωνα και διατηρεί απαραβίαστη την εστία του Απόλλωνα.

44′ Aκυρώνεται τρίτο γκολ του Νταβίντ για οφσάιντ! Ήταν εκτεθειμένος ο Πιερό και ορθά δεν μέτρησε ούτε αυτό το τέρμα.

45′ Τέσσερα λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

45+2′ Ο Ρομπέρζ κάνει σωτήριο τάκλιν πριν ο Πιερό σουτάρει σε τετ α τετ με τον Γιοβάνοβιτς.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

ΣΧΟΛΙΟ: Ζωντανός για το όνειρο ο Απόλλων. Προηγήθηκε 2-0 με τέρματα των Ογκεντά και Κολ, ο Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε τρεις εξαιρετικές αποκρούσεις, ενώ στα αξιοσημείωτα καταγράφονται τα τρία ακυρωθέν τέρματα των ισραηλινών με τον Νταβίντ για οφσάιντ.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

49′ Σουτ του Πιερό, αδύναμο η μπάλα έξω.

57′ Νταμπό αντί Γιάνγκα. Φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή ο Τσόρνιγκερ.

59′ Μακρινό σουτ του Μοχάμεντ, ο Γιοβάνοβιτς έπεσε στη δεξιά γωνία της εστίας του και έδιωξε σε κόρνερ.

63′ Πρώτη τελική για τον Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο, το τελείωμα του Νταμπό ήταν άστοχο.

66′ Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την Μακάμπι, ο Πιερό αφού πρώτα νικήθηκε σε τετ α τετ από τον τρομερό απόψε Γιοβάνοβιτς σέρβιρε γκολ στο πιάτο στον Νταβίντ, όμως ο ποδοσφαιριστής των ισραηλινών κατάφερε σε κενή εστία και σχεδόν πάνω στη γραμμή τέρματος να μην σκοράρει!

70′ Δοκάρι για την Μακάμπι με τον Νταβίντ! Δεν το θέλει η μπάλα τον εξτρέμ της Μακάμπι, για καλή τύχη του Απόλλωνα.

80′ Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, ο Απόλλων θέλει αλλά δεν βρίσκει τρόπους να απειλήσει.

83′ Μακρινό σουτ του Ντιγκινί, απέκρουσε σταθερά ο Κοέν.

85′ Φοβερή ευκαιρία για τον Απόλλωνα, τρομερή σέντρα του Καμπράλ, ο Νταμπό προ κενής εστίας αστόχησε!

90′ Πέντε λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

90+5′ Ακυρώνεται τέταρτο γκολ της Μακάμπι, αυτή τη φορά με τον Ρουκάβιτσα.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ