aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Κρατούν την αντίδραση και γυρίζουν τάχιστα σελίδα

Απόλλων: Κρατούν την αντίδραση και γυρίζουν τάχιστα σελίδα

Εάν αναζητήσει κάποιος δικαιολογίες για την ισοπαλία απέναντι στην Πάφος FC, θα προτάξει τις μαζεμένες απουσίες. Εννέα ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός επιλογών (Α. Γιοβάνοβιτς, Ίλιεφ, Αλεσάμι, Πεϊμπέρνς, Φιλιώτης, Νταμπό, Ντιγκινί, Ογκέντα, Μαλεκκίδης) και άλλοι δύο έπαιξαν ως αλλαγή αφού ήταν ανέτοιμοι για ενδεκάδα (Χέντι, Ζράντι). Πολλά και σημαντικά, ομολογουμένως, αγωνιστικά προβλήματα.

Ο προπονητής του Απόλλωνα, σε καμία περίπτωση δεν στάθηκε στο εν λόγω σκέλος. «Οι απουσίες δεν είναι δικαιολογία, έχουμε μεγάλο ρόστερ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νταβίδ Καταλά. Δεν αναζήτησε ελαφρυντικά για τη δεύτερη διαδοχική ισοπαλία, με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-1), παρόλο που ξέρει ότι ο πήχης των απαιτήσεις είναι τοποθετημένος πολύ ψηλά.

Κράτησε, ωστόσο, την αντίδραση. Πρώτα ήταν η ανατροπή στο ντέρμπι με την Ομόνοια, ακολούθησε το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα, όπου οι κυανόλευκοι είχαν μείνει πίσω στο σκορ, πράττοντας το ίδιο και προχθές. Δεν παραδίδονται εύκολα, μάχονται μέχρι το τελευταίο λεπτό, νοοτροπία που «έχτισαν» από πέρσι και τους χάρισε εν τέλει τον τίτλο.

Στο πρώτο 45λεπτο, η αλήθεια είναι πως ο Απόλλων υστέρησε προχθές βράδυ. Τόσο στον ανασταλτικό τομέα όσο και στον επιθετικό. Και δεν είναι η πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Θα μπορούσε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, κινδυνεύοντας αυτομάτως χάσει παντελώς τον… προσανατολισμό του. «Πρέπει να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε πρώτοι. Να βελτιωθούμε για να κρατάμε το μηδέν παθητικό», σχολίασε ο Καταλά.

Ο Ισπανός, παρόλα αυτά, δήλωσε ευχαριστημένος από τη δουλειά που έκαναν σε αδρές γραμμές οι παίκτες σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες έως τώρα, όπως είπε. Έστρεψε παραλλήλως την προσοχή στο εξαιρετικά ζόρικο 90λεπτο στην Ολλανδία απέναντι στην Αλκμααρ, ματς που θα εντάσσεται στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ. «Δεν νομίζω να επιστρέψει κάποιος από τους παίκτες που είναι εκτός. Ίσως είναι ρίσκο. Θα περιμένουμε τους Νταμπό και Ντιγκινί μέχρι το τέλος», είπε ο κόουτς του Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ