aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Κλείνει καρέ με «θηρίο» στην άμυνα!

Απόλλων: Κλείνει καρέ με «θηρίο» στην άμυνα!

Ένα πραγματικό… θηρίο που έμαθε τα «μυστικά» του ποδοσφαίρου στα τμήματα υποδομής της Μπαρσελόνα, προσθέτει ο Απόλλων στην οπισθοφυλακή του, λίγο προτού εκπνεύσει η δεύτερη μετεγγραφική περίοδος. Μετά τους Αμρ Ουάρντα, Ετζάζ Χουσαΐν και Γκόντσουεϊ Ντόνιο, η ομάδα της Λεμεσού συμφώνησε με τον Νιγηριανό πολυθεσίτη αμυντικό, Γκότσγουιλ Εκπολό, ο οποίος μετρά αντίστροφα για την ενσωμάτωσή του στις προπονήσεις.

Η άφιξή του στην Κύπρο, εννοείται πως σηματοδοτεί αυτομάτως τη συνήθη διαδικασία. Δηλαδή, περνά από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, κι ακολούθως πέφτουν οι υπογραφές.

Ο γεννημένος στις 14 Μαΐου του 1995 στο Μπενίν, Εκπολό, προορίζεται για να καλύψει το κενό που άφησε ο άτυχος Βουκασίν Γιοβάνοβιτς στο κέντρο της άμυνας. Στη συγκεκριμένη θέση έπαιξε τα περισσότερα ματς της καριέρας του, ωστόσο εάν παραστεί ανάγκη, μπορεί να δώσει λύσεις και στο δεξί άκρο της άμυνας. Σε διασυλλογικό επίπεδο, το κοντέρ του «γράφει» 16.476 λεπτά σε 203 συμμετοχές, 11 γκολ, 13 ασίστ, 35 κίτρινες κάρτες και σε 1 μόλις αποβλήθηκε. Όχι με απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά με δεύτερη κίτρινη.

Ο Εκπολό, μετακόμισε πριν από δύο χρόνια στη σουηδική Νόρκεπινγκ, με την οποία αγωνίστηκε 28 φορές. Από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι τον Δεκέμβρη του 2021 ήταν στη Χέκεν, όπου μέτρησε 113 συμμετοχές, πέτυχε 6 τέρματα και πιστώθηκε 10 ασίστ. Θήτευσε για μιάμιση σεζόν (καλοκαίρι 2016, έως τον Ιανουάριο του 2018) στη Φλίτγουντ.

Στην ομάδα της Λεμεσού, προσδοκούν ότι ο Νιγηριανός θα εγκλιματιστεί γρήγορα στο σύνολο, δίνοντας επιπλέον ώθηση. Θα έχει πολύ μεγάλη σημασία, εννοείται, να «δέσει» νωρίς με τους νέους συμπαίκτες του.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ