aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Κάτι του έλειπε μόνιμα

Απόλλων: Κάτι του έλειπε μόνιμα

Στον Απόλλωνα, δεν ψάχνουν για δικαιολογίες. Το είπε, εξάλλου, με τον πιο καθαρό τρόπο ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, αμέσως μετά την ήττα από την ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα έμοιαζαν κυριολεκτικά βουνό και κάλλιστα θα μπορούσε να τα επικαλεστεί. Ο Γερμανός κόουτς, λοιπόν, επισήμανε πως «δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις απουσίες για δικαιολογία», θέλοντας προφανώς να καταδείξει το πόσο πολύ πιστεύει σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Ο έμπειρος προπονητής, παραλλήλως, γνωρίζει και το άλλο. Ποιο; Ότι η ομάδα του μετά από έξι αγώνες μακριά από το Τσίρειο, συμπλήρωσε αισίως μία δεκάδα χαμένων βαθμών (2-2-2), παρουσιάζοντας άλλη μία φορά τα ίδια ή, αν το προτιμάτε, παρόμοια αγωνιστικά συμπτώματα. Δηλαδή; Πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο, αυτή τη φορά το πρώτο, ξέχασε την άμυνα στα αποδυτήρια ή ξέχασε ότι είναι ομάδα στην επίθεση, με την απουσία τούτη τη φορά του Νταμπό (και όχι μόνο) να είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

Τα κενά διαστήματα, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο γήπεδο της Λάρνακας, τα καλύπτει εν πολλοίς ο Απόλλων όταν παίζει στη Λεμεσό, ανεξαρτήτως μάλιστα απουσιών, όμως μακριά από το Τσίρειο η διάρκεια, η συνέπεια και η συνέχεια είναι αναγκαίο να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο «ΑΕΚ Αρένα», ειδικότερα στο πρώτο κομμάτι του ματς που αποτελεί και σημαντικό κριτήριο για το πόσο άνετα θα αισθανόταν η γηπεδούχος ομάδα. Δεν αντιλέγει κανείς πως αντέδρασε όταν έμεινε πίσω στο σκορ, ωστόσο ήταν φανερό ότι δεν απέπνεε τη σιγουριά προηγούμενων αγώνων, δεν πατούσε καλά στο παιχνίδι, δεν κυριάρχησε και ήταν πραγματικά δυσεύρετες οι στιγμές που απέδωσε θετικά και στις δύο πλευρές. Μόνιμα κάτι του έλειπε.

Μοιραία; Όχι μόνο πήρε έξωση από το ρετιρέ της βαθμολογίας, αλλά για πρώτη φορά μετά την 6η αγωνιστική βρέθηκε στην τρίτη θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ