aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η υπόκλιση στον Σελάγια και η δυναμική των Γιαννιώτα – Γκαπκέ

Απόλλων: Η υπόκλιση στον Σελάγια και η δυναμική των Γιαννιώτα – Γκαπκέ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Εμίλιο Σελάγια το πήρε προσωπικά απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνο, οδηγώντας τον Απόλλωνα στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Σημείωσε ένα γκολ στη νίκη με 2-0 στη Μαριούπολη και στον χθεσινό επαναληπτικό έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του, «καρφώνοντας» τρεις φορές την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό! Ο Απόλλων κέρδισε με 4-0, με τον Σελάγια να βρίσκει δίχτυα στο 5’, στο 43’ και στο 58’, ενώ το τέταρτο σημείωσε ο Σάλαϊ στο 84’.

Ο Αργεντινός έφτασε τα 12 γκολ στην Ευρώπη με τη φανέλα του Απόλλωνα σε 24 συμμετοχές και «έσπασε» το ρεκόρ του Μιλένκο Σπόλιαριτς, ο οποίος βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής λίστας με 11 τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το όνομά του, δηλαδή, πέρασε πλέον με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

Διαβάστε επίσης: Τα έσοδα ΑΕΚ και Απόλλωνα από την πρόκριση

Ο Απόλλων, με δεύτερη νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνο προκρίθηκε στον επόμενο γύρο, επιβεβαιώνοντας παραλλήλως τα προγνωστικά που τον ήθελαν να προσπερνά το εμπόδιο των Λιθουανών. Η διαφορά δυναμικότητας, ήταν και πάλι εμφανής, με την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της. Μόλις στο 5’ άνοιξε το σκορ με τον Σελάγια και χωρίς άγχος έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Στο κέντρο της άμυνας, ο Ουαντραόγκο με τον Σάλαϊ αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί σε επίσημο παιχνίδι και τα πήγαν περίφημα. Αρκετά δραστήριοι ήταν οι Μάρκοβιτς, Σατσέτι, Περέιρα στη μεσαία γραμμή, ενώ οι τρεις που βρέθηκαν στη γραμμή κρούσης, οι Σελάγια, Πίττας και Αγκίρε ήταν αρκετά επικίνδυνοι. Από τα πλάγια είχαν αρκετή συμμετοχή στις επιθέσεις οι Βασιλείου και Πέδρο, ενώ πολύ καλός ήταν ο Μολ, αποκρούοντας δύο-τρία δύσκολα σουτ.

Διαβάστε επίσης: Σάμροκ Ρόβερς – «Τριφυλλοφόροι»… part-timers στον δρόμο του Απόλλωνα

Το παιχνίδι δεν αντέχει κριτικής, αφού ο Απόλλων με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν ήδη μπροστά στο σκορ, με 2-0 από τα γκολ του Σελάγια. Είχε και άλλες ευκαιρίες στο ίδιο διάστημα, όμως οι Αγκίρε και Περέιρα δεν σημάδεψαν σωστά. Γενικά, οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αγουστή, έδειξαν να έχουν ψηλό δείκτη αγωνιστικής πειθαρχίας και με σοβαρότητα δεν επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να ελπίζει σε κάτι καλό.

Ο Απόλλων ήταν και στο δεύτερο ημίχρονο δραστήριος και απαιτητικός, αναδεικνύοντας την ανωτερότητά του στον αγωνιστικό χώρο. Στο 58’ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Γιαννιώτας κέρδισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Σελάγια. Η ανάπτυξη των κυανόλευκων από τα άκρα και τον κεντρικό άξονα, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ζαλγκίρις.

Η είσοδος των Γιαννιώτα – Γκαπκέ ανέβασε και άλλο την επιθετικότητα της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή, ενώ στο 69’ πέρασε στον αγώνα και ο Χ. Κυριάκου. Ο ανανεωμένος Απόλλων, μοίρασε υποσχέσεις με την εμφάνισή του και πλέον η προσοχή είναι στην προετοιμασία για τις επόμενες προκλήσεις στη διοργάνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ