aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Η… βελονότρυπα έγινε κοφίνι

Απόλλων: Η… βελονότρυπα έγινε κοφίνι

Δεν χωρεί καμίας, μα καμίας αμφιβολίας πως η αχίλλειος πτέρνα του φετινού Απόλλωνα, αποτελεί η επιθετική γραμμή. Και πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση γκολ. Μέχρι την έλευση του Μπογκντάν Αντόνε, η ομάδα της Λεμεσού είχε παραβιάσει την αντίπαλη εστία 27 φορές σε 23 ματς. Κάτι που μεταφραζόταν σε 1,17 γκολ ανά 90λεπτο. Εν ολίγοις, έβλεπε το πλεκτό λες και ήταν βελονότρυπα.

Η μεγαλύτερη αλλαγή που παρατηρείται με τον Ρουμάνο τεχνικό στην άκρη του πάγκου, δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την τόνωση της ψυχολογίας, η οποία βρισκόταν στα τάρταρα μετά την ήττα από την Καρμιώτισσα και τα όσα ακολούθησαν. Πολύ περισσότερο, ο Μπογκντάν βρήκε τον τρόπο να μιλήσει στην καρδιά των ποδοσφαιριστών, να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή τους και να πιστέψουν αυτομάτως στις δυνατότητές τους.

Με αυτά και με αυτά, ο Απόλλων πέτυχε 11 τέρματα σε 5 αγώνες με τον Αντόνε, κάτι που αποτέλεσε εφαλτήριο ώστε να καλύψει διαφορές που έμοιαζαν μεγάλες, ήλθε με φόρα από την «εξωτερική» και διεκδικεί, πλέον, ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο μέσος όρος εκτοξεύτηκε κατά τον τελευταίο 1 μήνα στα 2 (και κάτι) γκολ ανά παιχνίδι, δείγμα της δυναμικής που άντλησε το σύνολο της Λεμεσού ενόψει των 8 «τελικών» που απέμειναν.

Πάμε πιο κάτω: Ενδιαφέρον παρουσιάζει η… κατανομή των τερμάτων. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Απόλλων άντλησε μόλις το 34,2% των συνολικών τερμάτων στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε αντίθεση με το δεύτερο, όπου το ποσοστό εκτοξεύεται στο 65,8%. Το τελευταία 15λεπτα των αναμετρήσεων που έδωσε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα είναι και τα παραγωγικότερά του. Από το 60’ έως το 75’ και από το 75’ έως το 90’+, των 52,6% των συνολικών τερμάτων του!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ