aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Η νέα… έκδοση του Θρύλου

Απόλλων: Η νέα… έκδοση του Θρύλου

Πριν από μιάμιση περίπου εβδομάδα, οι μετεγγραφικές εκκρεμότητες για τους φίλους του Απόλλωνα φάνταζαν πάρα πολλές, γεννώντας μία σχετική ανησυχία όσον αφορά στα τεκταινόμενα στο εν λόγω σκέλος. Η διοίκηση Νίκου Κίρζη και πολύ περισσότερο ο προπονητής Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, κάθε άλλο παρά ανησυχούσαν. Με πάσα μυστικότητα και κυρίως στοχευμένες κινήσεις, απέσπασαν στο τσακ-μπαμ την υπογραφή επτά συνολικά ποδοσφαιριστών, σκορπώντας αίφνης τον ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου της ομάδας. Λύσεις αρκούντως ικανοποιητικές, στις οποίες έπονται κι άλλες!

Κατ’ αρχάς, η αμυντική γραμμή «γέμισε» με την προσθήκη του στόπερ Ουέλινγκτον Νασιμέντο και των μπακ Χάρη Μαυρία (δεξιά), Αμίν Χαμάς (αριστερά). Στην «καρδιά» του κέντρου μπήκε στην… εξίσωση ο Μουσταφά Αμίνι και στη μεσοεπιθετική γραμμή προστέθηκαν στη φαρέτρα του Γερμανού κόουτς τρεις ποδοσφαιριστές.
Οι Μπασέλ Ζράντι, Ισραέλ Κολ, Ρεβάζ Ιντζία κρίθηκε πως διαθέτουν αξιόλογο «πακέτο» και μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κοινό σημείο τους; Το γεγονός ότι έχουν την ευχέρεια να αγωνισθούν σε περισσότερες από μία θέσεις, κάτι που δίνει αυτομάτως στη δυνατότητα στον Τσόρνιγκερ για τους αξιοποιήσει αναλόγως της τακτικής και της ροής των αγώνων.

Εν ολίγοις, τα θέματα που άπτονται του προγραμματισμού πήραν τάχιστα τον δρόμο τους και το ρόστερ αποκτά πλέον μορφή και σχήμα. Αυτό είναι που περίμενε πώς και πώς ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος ήθελε να έχει κατά την περίοδο του πρώτου σκέλους της προετοιμασίας όσο περισσότερους παίκτες γινόταν για να μπορέσει να δουλέψει μαζί τους σωστά στο «χτίσιμο» του νέου Απόλλωνα.
Ο τρόπος λειτουργίας, αν μη τι άλλο φωτογραφίζει τις προθέσεις. Ανέβει ψηλότερα ο πήχης που θα οδηγεί σε μια νέα εκδοχή του συνόλου, σαφώς πιο βελτιωμένη στη θεωρία σε σχέση με την περσινή.
Μπήκαν στο ρόστερ ποδοσφαιριστές με κοινό στοιχείο την ταχύτητα, την καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και πρωτίστως είναι φιλόδοξοι. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι κυανόλευκοι πέραν από το μελετημένο τους οργανόγραμμα, διαθέτουν και κάτι ακόμη. Είναι σύλλογος με κύκλο γνωριμιών, ένα κλαμπ που με βάση τα κυπριακά δεδομένα είναι φερέγγυο στις πληρωμές του, άρα πολύ καλό «λιμάνι».
Μπορούν να κινηθούν με «ασφάλεια», διαθέτοντας ένα ικανοποιητικό μπάτζετ για να επιλέξουν ένα καλό επίπεδο ποδοσφαιριστών, θέτοντας εκείνοι τα κριτήρια. Αναλόγως της ποιότητας του κάθε παίκτη που αρέσει, για παράδειγμα, θέτουν τα δικά τους «θέλω» στο οικονομικό επίπεδο και αναλόγως να προχωρούν.

Ο προγραμματισμός στον Απόλλωνα, σε αυτό το πλαίσιο δράσης, τρέχει με χίλια. Αφού στο πι και φι μπήκε τελεία στο κεφάλαιο ανανεώσεις συμβολαίων και αποχωρήσεων, με συντονισμένες προσπάθειες αποκτήθηκαν επτά ποδοσφαιριστές και έπονται νέες κινήσεις. Σε πρώτο πλάνο είναι ασφαλώς η προσθήκη ικανότατου επιθετικού, με τον Μάγκλιτσα να βρίσκεται σε περίοπτη λίστα στη λίστα του Τσόρνιγκερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ