aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Η ίδια ταινία σε επανάληψη

Απόλλων: Η ίδια ταινία σε επανάληψη

Η ομοιότητα στους δύο τελευταίους αγώνες του Απόλλωνα, κόντρα σε Πάφος FC για το πρωτάθλημα και ΑΕΛ για το κύπελλο είναι εκπληκτική. Σαν να ήταν η ίδια ταινία σε επανάληψη. Οι γαλάζιοι τα βρίσκουν σκούρα στο πρώτο ημίχρονο, ο αντίπαλος δέχεται κόκκινη κάρτα, σταδιακά η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ αυξάνει την πίεση και εν τέλει βρίσκει τη λύση με ποδοσφαιριστή που έρχεται από τον πάγκο.

Στο «Στέλιος Κυριακίδης» τα… κάστανα από τη φωτιά έβγαλε ο Ιωάννης Πίττας στο 85’ και ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κοβάσεβιτς (36’). Στο λεμεσιανό ντέρμπι με την ΑΕΛ τη λύση έδωσε ο Νικολά Ντιγκινί στο 86’ με τον Απόλλωνα να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε εξαιτίας της απευθείας κόκκινης στον Τόρες (53’).

Στα αξιοσημείωτα η τρίτη διαδοχική απαραβίαστη εστία που καταγράφει η ομάδα της Λεμεσού. Της νίκης με 1-0 επί της ΑΕΛ, προηγήθηκαν οι επιτυχίες με 2-0 επί της Ομόνοιας και 1-0 επί της Πάφος FC. Παρά το γεγονός ότι εξαιτίας των πολλών τραυματισμών ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ παρέταξε την ομάδα του με τρία διαφορετικά δίδυμα στο κέντρο της άμυνας ο Απόλλων πήρε άριστα στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο ντέρμπι με την Ομόνοια αγωνίστηκαν ως στόπερ οι Ρομπέρζ και Χάμπος Κυριάκου. Στην Πάφο, ο Απόλλων παρατάχθηκε με τους Ρομπέρζ και Βούκασιν Γιοβάνοβιτς, ενώ με την ΑΕΛ άρχισαν τον αγώνα ο Σέρβος με τον Νογιόκ και όταν τραυματίστηκε ο Γιοβάνοβιτς επιστρατεύτηκε ο Χάμπος Κυριάκου.

Τα καλά νέα για τους γαλάζιους είναι πως οι δύο πρώτοι σκόρερ του την περσινή σεζόν, οι Πίττας και Ντιγκινί είναι πλέον ετοιμοπόλεμοι, πήραν ψυχολογική «ντόπα» με τα γκολ που πέτυχαν και σταδιακά θα είναι σε θέση να κτυπήσουν την πόρτα της ενδεκάδας. Επομένως, η αισιοδοξία του Τσόρνιγκερ για βελτίωση στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του δικαιολογείται. Το κακό νέο είναι πως η λίστα στο ιατρικό δελτίο ολοένα και αυξάνεται, γεγονός που προκαλεί «πονοκέφαλο» στο Κολόσσι. Στα ονόματα των Ζράντι, Μαλεκκίδη, Κατελάρη, Δημητρίου και Αλεσάμι προστέθηκαν άλλα δύο. Αυτά των Βούκασιν Γιοβάνοβιτς και Νταμπό, οι οποίοι έγιναν αναγκαστική αλλαγή στον αγώνα με την ΑΕΛ και η κατάσταση της υγείας του θα αξιολογηθεί αύριο. Επίσης, ο Ρομπέρζ ένιωσε ενόχληση στη γάμπα και όπως ανέφερε ο προπονητής του Απόλλωνα προτίμησαν να τον προφυλάξουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ