aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Γιοβάνοβιτς λαμπρός τον οδηγεί!

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς λαμπρός τον οδηγεί!

Πιο νωπές στις θύμησες όλων είναι ασφαλώς οι ενστικτώδεις επεμβάσεις σε εκτελέσεις πέναλτι ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης. Σε διάστημα δύο μόλις εβδομάδων, «ψάρεψε» τις προθέσεις των Αμρ Ουάρντα και Σόμα Νόβοτνι, άναψε με θεαματικό τρόπο κόκκινο, χαρίζοντας αυτομάτως στους κυανόλευκους δύο βαθμούς, απόρροια ισάριθμων ισοπαλιών.

Ο Γιοβάνοβιτς, έχει υπερασπίσει την εστία του Απόλλωνα σε 21 φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος, μη επιτρέποντας παραβίασής της σε 9 εξ αυτών. Εν ολίγοις, σχεδόν στα μισά παιχνίδια μετρά «clean sheet», στατιστικό στοιχείο που δεικνύει πάρα πολλά όσον αφορά στην πολυτιμότητά του. Το κοντέρ του 29χρονου πορτιέρο «γράφει» 2.021 λεπτά, χρόνος συμμετοχής που εννοείται ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη τα 7 παιχνίδια που απέμειναν μέχρι να πέσει η καρό σημαία του τερματισμού. Με αυτόν κάτω από τα δοκάρια, ο Απόλλων αισθάνεται σιγουριά, κάτι που έχει να παρατηρηθεί από τις καλές περιόδους του πρώην πορτιέρο της ομάδας Μπρούνο Βάλε!

Ντύθηκε εσπευσμένα στα χρώματα του Απόλλωνα τον Σεπτέμβριο του 2020, ερχόμενος στο προπονητικό κέντρο για να καλύψει το κενό που προέκυψε τη σεζόν 2020-21 από τον σοβαρό τραυματισμό του Ζοέλ Μολ. Η αλήθεια είναι πως οι πρώτες μήνες δεν ήταν και οι πιο ευχάριστοι για τον Γιοβάνοβιτς αφού μπαινόβγαινε στο ιατρικό δελτίο, αδυνατώντας να μπει δυναμικά στην εξίσωση του συνόλου. Μάλιστα, καταγράφηκαν ρεπορτάζ, τα οποία περνούσαν προς τα έξω έναν ξεκάθαρο προβληματισμό για την ορθότητα της τότε επιλογής.

Ωστόσο, παίρνοντας μαζεμένα παιχγίδια στα πόδια, ο θηριώδης τερματοφύλακας άρχισε να καθιερώνεται κάτω από τα δοκάρια, να δικαιώνει αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν και να μοιράζει «απαντήσεις» σε όσους προέτρεξαν να τον κρίνουν αυστηρά. Άργησε, αλλά όταν πήρε μπρος δεν έχασε ποτέ τη θέση του. Σε τέτοιο βαθμό που κέρδισε με το σπαθί του νέο συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο θα τον διατηρήσει στη Λεμεσό μέχρι τον Μάιο του 2024.

Από τη στιγμή που η κάθε καλή ομάδα ξεκινά από έναν καλό τερματοφύλακα, βλέπετε, στον Απόλλωνα δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό στην προ μηνών απόφασή τους, με τον χρόνο να δείχνει ότι πέτυχαν διάνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ