aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Φλερτ με τον Μίχαλ Κρμέντσικ (vid)

Απόλλων: Φλερτ με τον Μίχαλ Κρμέντσικ (vid)

Ο Μίχαλ Κρμέντσικ προτάθηκε στον Απόλλωνα και αξιολογήθηκε θετικά από τον Μπογκντάν Αντόνε και τους συνεργάτες τους. Έτσι βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους για να αποτελέσει νέο απόκτημα των κυανολεύκων.

Πρόκειται για 30χρονο Τσέχο επιθετικό, ύψους 1,90μ., ο οποίος είναι γνωστός στο κυπριακό ποδοσφαιρόφιλο κοινό από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ. Τη λήξασα σεζόν αγωνίστηκε στην Περσίγια Ινδονησίας.

Ο Κρμέντσικ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βικτόρια Πλζεν το 2011, αλλά δόθηκε δανεικός τις επόμενες σαιζόν στις Μπανίκ Σόκολοβ, Ζενίτ Τσάσλαβ, Βλασίμ, Μπάνικ Όστραβα και Ντούκλα Πράγας. Τη σαιζόν 2015-16 επέστρεψε στην Πλζεν, με την οποία κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τη σαιζόν 2017-18 ήταν πρώτος σκόρερ του τσέχικου πρωταθλήματος με 16 γκολ.

Τον Ιανουάριο του 2020 αποκτήθηκε από την Κλαμπ Μπρυζ για 6 εκατομμύρια ευρώ. Το δεύτερο μισό της σαιζόν 2020-21 δόθηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο σκόραρε στον τελικό Κυπέλλου σφραγίζοντας την νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 επί του Ολυμπιακού. Με την λήξη της αναμέτρησης, ανακηρύχθηκε MVP του τελικού. Στον ΠΑΟΚ, δεν ανανέωσε τον δανεισμό του. To καλοκαίρι του 2021 πήρε μεταγραφή για την Σλάβια Πράγας.

Με την Εθνική
Ο Κρμέντσικ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική αντρών της Τσεχίας το 2016. Είναι μέλος της αποστολής της Τσεχίας στο Euro 2020. Πήρε μέρος στους τέσσερις από τους πέντε αγώνες που έδωσε η Τσεχία στην τελική φάση του Euro 2020.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ