aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Φιλική νίκη επί της Λεβερκούζεν (pics)

Απόλλων: Φιλική νίκη επί της Λεβερκούζεν (pics)

Με νίκη 3-0 επί της Λεβερκούζεν η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα άρχισε τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας της για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η Λεβερκούζεν ήρθε στην Κύπρο για προετοιμασία και οι δύο ομάδες βρήκαν την ευκαιρία να τα «ξαναπούν» φιλικά στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα. Η γερμανική ομάδα η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Β Κατηγορία της Γερμανίας και λόγω του οικονομικού (κυρίως οι μακρινές μετακινήσεις) δεν έπαιζαν στην Α Κατηγορία.

Οι καθημερινές τριπλές προπονήσεις των Γερμανίδων όπως και οι λίγες ημέρες προετοιμασίας που είχαν οι «Αμαζόνες» δεν απέτρεψαν τις δύο ομάδες να προσφέρουν ωραίο θέαμα στον κόσμο, ο οποίος έμεινε ικανοποιημένος με τα όσα είδε στο γήπεδο.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βαδίζουν πόντο – πόντο, αν και η ομάδα μας βρισκόταν το μεγαλύτερο διάστημα μπροστά στο σκορ, στα τελευταία στάδια του αγώνα η Λεβερκούζεν έκανε μια μικρή αντεπίθεση και προηγήθηκε με 22-24, αλλά η λεμεσιανή ομάδα ισοφάρισε τον αγώνα και πήρε κεφάλι με 25-24 κερδίζοντας τελικά το πρώτο σετ με 28-26.

bayer_leverkusen_14_20160903_1429475891Στο 2ο σετ ο Απόλλωνα, σαφώς πιο συγκεντρωμένος, αφού μείωσε τα αβίαστα λάθη, και παίζοντας ωραίο βόλεϊ κέρδισε και αυτό το σετ με 25-21 ενώ είχε όλο το διάστημα μια διαφορά ασφαλείας, πρώτα με 17-10 και στη συνέχεια με 22-16. Οι δύο ομάδες συμφώνησαν να παίξουν ένα 3ο και τελευταίο σετ, ανεξαρτήτου αποτελέσματος λόγω πίεσης του χρόνου της γερμανικής ομάδας.

Σε αυτό το τρίτο και τελευταίο σετ ο Απόλλων μπήκε δυναμικά και προηγήθηκε με 6-1. Οι Γερμανίδες αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν τον αγώνα σε 7-7 εκμεταλλευόμενες τον εφησυχασμό των παιχτριών της ομάδας μας και ισορρόπησαν τον αγώνα όπου και το σκορ έγινε 10-10. Με τον ίδιο ρυθμό και διακύμανση το σκορ έδειξε 16-16 όπου οι δύο ομάδες προσπαθούσαν με τον ίδιο ζήλο να κερδίσουν το 3ο και τελευταίο σετ. Στο τέλος η λεμεσιανή ομάδα πήρε και αυτό το σετ με 25-22.

bayer_leverkusen_20_20160903_1473095331Ο προπονητής του Απόλλωνα, Γιάννης Γιαπάνης έδωσε χρόνο και πόντους συμμετοχής σε όλες τις παίχτριες που είχε στη διάθεση του οι οποίες έδειξαν ότι το υλικό στην ομάδα είναι ποιοτικό και θα βοηθήσει πολύ στους μεγάλους στόχους που έθεσε εκ νέου η ομάδα. Οι νεαρές Εβίτα Λεωνίδου, Πωλίνα Ντόντσουκ, Ράνια Στυλιανού και Βικτώρια Ιωαννίδου άφησαν άριστες εντυπώσεις αφού τους δόθηκε αρκετός χρόνος συμμετοχής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ