aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Έτσι δεν πάει πουθενά!

Απόλλων: Έτσι δεν πάει πουθενά!

Ο 19χρονος Αντριάν Καπράλικ και ο 20χρονος Γιαν Μπερνάτ, οι δύο εξελίξιμοι άσοι της Ζίλινα, έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά στον Απόλλωνα, ο οποίος καλείται πλέον να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση στη Σλοβακία για να περάσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Σε διαφορετική περίπτωση, πριν καλά-καλά αναφωνήσει «καλημέρα» στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θα πει «καληνύχτα».

Ο Καπράλικ, λοιπόν, «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ντούρις μόλις στο 5΄ (1-0) και κέρδισε πέναλτι στο 51’ (ανατροπή από Χ. Κυριάκου). Ο Μπερνάτ δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα (3-1), πανηγυρίζοντας για δεύτερη φορά στο ματς καθώς στο 45+1’ με κοντινό πλασέ είχε νικήσει εκ νέου τον Γιοβάνοβιτς. Τελικό σκορ; Απόλλων-Ζίλινα 1-3.

Η ομάδα του Τσόρνιγκερ έκανε πολύ κακή πρεμιέρα. Παρουσιάστηκε ανέτοιμη, έχοντας εμφανή προβλήματα κυρίως στη σύμπτυξη (έφτασε τα 10 γκολ κατά σε δύο φιλικά και ένα επίσημο παιχνίδι). Ενώ έβγαινε με αρκετούς ποδοσφαιριστές στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης, δεν υπήρχαν οι γρήγορες επιστροφές και οι αποτελεσματικές επεμβάσεις.

Τα πολλά προβλήματα που προέκυψαν κατά την περίοδο της προετοιμασίας, φάνηκε ξεκάθαρα πως επηρέασαν. Οι κυανόλευκοι, συν τοις άλλοις, δέχθηκαν και τα τρία γκολ σε σημαντικά χρονικά σημεία του αγώνα, κάτι που έπαιξε το ρόλο του. Παρόλο που είχαν φέρει προσωρινά το ματς στα ίσα με εξαιρετικό γκολ του Ζράντι (1-1 στο 24΄) και πήραν ψυχολογική ανάταση, προδόθηκαν από τα «τσαφ» στην άμυνα και μοιραία αγχώθηκαν ακόμα περισσότερο, γεγονός που… χάλασε τα όποια σχέδια είχε ο Τσόρνιγκερ. Ο Γερμανός προσπάθησε με εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές να δώσει μία νέα πνοή στο σύνολο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Πάντως, ο Απόλλων θα μπορούσε να μείωνε στο σκορ και να πήγαινε με καλύτερη προοπτική στη ρεβάνς, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Ζίλινα είπε διπλό «όχι» στους Πίττα και Ίντζια στο 87ο λεπτό. Οι Σλοβάκοι, δεν έκαναν κάτι φοβερό και τρομερό, ωστόσο είχαν την ηρεμία και πρωτίστως την ουσία. Παραβίασαν τρεις φορές την εστία του Γιοβάνοβιτς και πήραν γερό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικό την ερχόμενης Πέμπτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ