aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων – Εθνικός: Ακυρώθηκε, μέτρησε και ακυρώθηκε ξανά γκολ του Κονέ!

Απόλλων – Εθνικός: Ακυρώθηκε, μέτρησε και ακυρώθηκε ξανά γκολ του Κονέ!

Εξάλεπτη διακοπή, αναστάτωση στο γήπεδο και στους πάγκους προκάλεσε η φάση του 79’ όταν ο Κονέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Απόλλωνα και μείωσε σε 2-1, όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Αρχικά ο διαιτητής της αναμέτρησης, Κωνσταντίνος Φελλάς υιοθέτησε την άποψη του α΄ βοηθού (Μάριου Δημητριάδη) και ακύρωσε το τέρμα.

Στη συνέχεια πήρε την απόφαση πάνω του και έδειξε σέντρα, όμως μετά από διαμαρτυρίες των παικτών του Απόλλωνα ανακάλεσε και ακύρωσε ξανά το τέρμα! Ο διαιτητής κακώς ακύρωσε το τέρμα, αφού η μπάλα έφτασε στον σκόρερ μετά από πισινή κεφαλιά του Γιούστε, ο οποίος έκανε ηθελημένη προσπάθεια να αμυνθεί.

Αναλυτικά τι αναφέρει ο κανονισμός

«Επηρεάζει το παιχνίδι» σημαίνει το να παίξει ή, να ακουμπήσει την μπάλα που έγινε πάσα ή, αγγίχθηκε από έναν συμπαίκτη του.

* «παρεμβολή στον αντίπαλο» σημαίνει ένας παίκτης να εμποδίζει έναν αντίπαλο από το να παίξει ή, να έρθει σε θέση να παίξει την μπάλα, ξεκάθαρα εμποδίζοντάς την οπτική του γραμμή ή, διεκδικώντας του την μπάλα, μαρκάροντάς τον.

* «παίρνει πλεονέκτημα ευρισκόμενος σε αυτή τη θέση» σημαίνει ένας παίκτης να παίξει την μπάλα:

(i) κατά την επιστροφή ή, εξοστρακισμό της προς αυτόν από το δοκάρι ή, από αντίπαλο, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

(ii) όταν αυτή επιστρέφει προς αυτόν ή, εξοστρακίζεται προς αυτόν ή, παίζεται προς αυτόν από σκόπιμη αμυντική επέμβαση αντίπαλου, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Ένας παίκτης σε θέση οφσάιντ που δέχεται την μπάλα από αντίπαλο, ο οποίος σκόπιμα παίζει την μπάλα, δεν θεωρείται ότι έχει κερδίσει πλεονέκτημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ