aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Εντοπίστηκαν φορ και στόπερ, ακολουθούν τον Αλεσάμι

Απόλλων: Εντοπίστηκαν φορ και στόπερ, ακολουθούν τον Αλεσάμι

Η προσπάθεια για την ενίσχυση του Απόλλωνα συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα κλείσουν τα κεφάλαια της απόκτησης ενός σέντερ φορ κι ενός στόπερ που θα ολοκληρώσουν τη δόμηση του ρόστερ. Χθες έκλεισε και τυπικά το κενό που άφησε η αποχώρηση του Γκεριέ με την ανακοίνωση της απόκτησης του Χαϊτάμ Αλεσάμι. Ο 30χρονος Νορβηγός αριστερός μπακ υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023, δήλωσε εντυπωσιασμένος με το περιβάλλον στη νέα του ομάδα, για την οποία είπε ότι συμβαδίζει με τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Γεννημένος στο Όσλο από Μαροκινούς γονείς, ο Αλεσάμι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στο τοπικό πρωτάθλημα της νορβηγικής πρωτεύουσας και ανέβηκε σιγά – σιγά τα σκαλιά της (ποδοσφαιρικής) ιεραρχίας. Δείγμα της σκληρής δουλειάς, αλλά και της εμπιστοσύνης που του έδειξαν οι προπονητές του. Όταν άρχισε να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα στη Σκανδιναβία, η Παλέρμο πλήρωσε 1,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε με επιτυχία στη Γαλλία με τα χρώματα της Αμιάν (2019-20) και στη Ροστόφ (2020-21). Από την πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας, αποτέλεσε τη βασική επιλογή των εκάστοτε προπονητών.

Ο Χαϊτάμ Αλεσάμι έδειξε ότι ξέρει πού έρχεται τονίζοντας στις δηλώσεις του ότι ο Απόλλων είναι ένας επαγγελματικός σύλλογος, εκ των κορυφαίων στην Κύπρο, που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους και πολλές παρουσίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Είναι μια ομάδα η οποία συμβαδίζει με τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Η προηγούμενή μου εμπειρία σε μεγάλα κι απαιτητικά πρωταθλήματα θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του συλλόγου και παράλληλα να συνεισφέρω στην ομάδα τα μέγιστα των δυνατοτήτων μου για να πετύχουμε τους στόχους μας. Επισκέφθηκα το προπονητικό κέντρο στο Κολόσσι κι έμεινα εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις που συνάντησα κι ανυπομονώ να ξεκινήσω. Ακόμη δεν είμαι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Υπολογίζω ότι θα είμαι αγωνιστικά έτοιμος με την επανέναρξη του πρωταθλήματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 30χρονος Νορβηγός, που επέλεξε να αγωνίζεται με τον αριθμό 29.

Μετά την απόκτηση του Αλεσάμι, εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση του ρόστερ. Ο Νίκος Κίρζης έχει ανοικτή γραμμή με τον Τσόρνιγκερ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί οι εκλεκτοί για τη θέση του σέντερ φορ και του στόπερ. Όπως δήλωσε κι ο εκπρόσωπος Τύπου, Φανούριος Κωνσταντίνου, αναζητούνται ποδοσφαιριστές οι οποίοι να έχουν κίνητρα και φιλοδοξίες και να γίνουν ονόματα μέσα από τις επιτυχίες τους με τη φανέλα του Απόλλωνα. Ενδεχομένως αυτή να ήταν και μια έμμεση απάντηση σε αναφορές ότι οι κυανόλευκοι θα κινηθούν για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της ομάδας της Λεμεσού, δεν είναι στο τραπέζι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ