aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων – ΕΝΠ 2-1: Ο Πετράκης έβαλε μέσα «πυροσβέστες»! (vid & pics))

Απόλλων – ΕΝΠ 2-1: Ο Πετράκης έβαλε μέσα «πυροσβέστες»! (vid & pics))

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Καρδιοχτύπησε, αλλά κατάφερε ο Απόλλων να κάμψει την αντίσταση της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου στο Τσίρειο με 2-1 για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι δύο «χρυσές» αλλαγές του Γιάννη Πετράκη, οι Βινλντ-Ντονάλντ Γκεριέ και Τσάρλινσον Μπένσοπ, σκόραραν και έσβησαν τη «φωτιά» που θα προκαλούσε απρόβλεπτες συνέπειες στο ενδεχόμενο νέας αποτυχίας των γαλάζιων της Λεμεσού, μετά τους τριγμούς που προκάλεσε η ήττα στο ντέρμπι της Λεμεσού από την ΑΕΛ.

Ο Αϊτιανός ακραίος αμυντικός δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο σκόραρε με κεφαλιά και έκανε ιδανικό ντεμπούτο με τη φανέλα του Απόλλωνα. Η αναμέτρηση πήρε «φωτιά» σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, αφού η Ένωση ισοφάρισε προσωρινά στο 78’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φελίπε, ενώ στο 82’ ο Μπένσοπ και πάλι από τα ένδεκα βήματα λύτρωσε τον Απόλλωνα, με το πρώτο του τέρμα μετά από 107 μέρες. Τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ήταν στις 6 Νοεμβρίου κόντρα στην Καρμιώτισσα.

Στην 3η θέση με 54 βαθμούς ο Απόλλων, διατηρήθηκε στο -2 από την πρωτοπόρο Ομόνοια και στο -1 από τη δεύτερη ΑΕΛ, στην 11η θέση με 24 βαθμούς οι βυσσινί. Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς το γεγονός πως και οι τρεις σκόρερ ήρθαν από τον πάγκο, ενώ ο Εστεμπάν Σατσέτι συμπλήρωσε απαγορευμένο αριθμό καρτών και θα χάσει ένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια με Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στην πρεμιέρα των πλέι οφ ή την ΑΕΛ για τη 2η αγωνιστική.

Το ματς

Καλύτερος μεν, αλλά χωρίς να επιβληθεί ο Απόλλων. Μέτρησε τέσσερις τελικές προσπάθειες οι τρεις στον στόχο με τον Γκατσέφσκι να είναι σε καλή βραδιά. Η μοναδική τελική προσπάθεια της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο ήταν και η πιο κλασσική φάση στο πρώτο ημίχρονο με τον Θεοδώρου να στέλνει την μπάλα έξω σε τετ α τετ με τον Γιοβάνοβιτς.

Ο Γιάννης Πετράκης «φόρτωσε» την αντίπαλη περιοχή με την είσοδο του Μπένσοπ, όμως και πάλι οι γαλάζιοι της Λεμεσού είχαν ανούσια κατοχή, χωρίς να γίνονται ιδιαιτέρως απειλητικοί. Τη λύση έδωσε ο Ντονάλτ Γκεριέ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Απόλλωνα. Στο 67’ αντικατέστησε τον Βασιλείου και δύο λεπτά αργότερα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσβαρ, «πέταξε» πιο ψηλά απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκατσέφσκι. Στην ομάδα του Παραλιμνίου εκφράστηκαν παράπονα για οφσάιντ του Μπένσοπ στη φάση που έφερε το κόρνερ του Απόλλωνα, αλλά δεν υπήρχε επαναληπτική προβολή.

Στο 75’ ο Θεοδώρου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αλεξάνταρ Γιοβανοβιτς (επίσης έκανε ντεμπούτο), με τον διαιτητή Κυριάκο Χριστοδούλου δευτερόλεπτα μετά να ενημερώνεται από το VAR να πάει στο βίντεο να εξετάσει τη φάση. Αφού είδε τις επαναληπτικές προβολές αντιλήφθηκε το χέρι του Βαλεντίν Ρομπέρζ με τα δάκτυλα, μετά την κεφαλιά του Θεοδώρου, και καταλόγισε το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο νεοεισελθών Φελίπε, ο οποίος νίκησε τον Σέρβο τερματοφύλακα του Απόλλωνα και στο 78’ ισοφάρισε σε 1-1.

Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων ο Απόλλων απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Ο Μπάλαζιτς τράβηξε από τη φανέλα μέσα στην περιοχή τον Μπένσοπ, ο διαιτητής σφύριξε ορθά το πέναλτι και ο επιθετικός του Απόλλωνα ευστόχησε από τα ένδεκα βήματα, λυτρώνοντας τον Απόλλωνα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Ρομπέρζ, Κυριάκου, Βασιλείου (67′ Γκεριέ), Σατσέτι (58′ Μάρκοβιτς), Ντένιτς, Παπουνασβίλι (58′ Μπένσοπ), Πίττας, Μπίσεσβαρ, Νταμπό (85′ Ματέι).

ΕΝΠ (Κάρλος Φερέρ): Γκατσέφσκι, Μπαρμπόσα, Μπάλαζιτς, Κυριάκου, Πανός, Μπάρνι, Κοσμά (69′ Φελίπε), Λούσερο, Θεοδώρου (85′ Πανός), Γκάντο, Ενγκό.

Σκόρερ: Γκεριέ 69′, Μπένσοπ (πεν) 82′ / Φελίπε (πεν) 78′.

Κίτρινες: Χ. Κυριάκου, Σατσέτι, Γκεριέ / Πανός, Φερέρ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος: Χρίστου Κωνσταντίνος.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ