aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Εδώ σε θέλω κάβουρα

Απόλλων: Εδώ σε θέλω κάβουρα

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν και ο Απόλλων συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή, αλλά με την ελάχιστη διαφορά από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ. Είναι μόλις στο +1. Ακόμη κι έτσι, η ομάδα της Λεμεσού κρατά την τύχη της στα χέρια της. Θα επιδιώξει στις εναπομείνασες αγωνιστικές να έχει τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, ώστε να διατηρήσει ή και να αυξήσει τη σημερινή διαφορά και να στεφθεί πρωταθλήτρια μετά από 16 χρόνια.

Οι τέσσερις αντίπαλοι που θα βρει στον δρόμο του ο Απόλλων μέχρι το τέλος της σεζόν είναι κατά σειρά: Ανόρθωση (εκτός), ΑΠΟΕΛ, Άρης, ΑΕΚ στο Τσίρειο. Εφόσον περάσει από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» και έστω η διαφορά παραμείνει στον ένα βαθμό, στο δικό του «σπίτι» καλείται να κάνει αυτός κουμάντο και να πετύχει τον στόχο του.

Στον σχετικό πίνακα φαίνονται τα αποτελέσματα που είχε η ομάδα του Τσόρνιγκερ με τους αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη συνέχεια. Αρχίζοντας από την Ανόρθωση, σε τρεις αγώνες μέτρησε ισάριθμες ισοπαλίες. Πρόκληση, λοιπόν, το προσεχές ντέρμπι στο οποίο θα ψάξει την πρώτη του φετινή επιτυχία επί της ομάδας της Αμμοχώστου. Θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο. Ούτε από τους γαλαζοκίτρινους έχασε. Μετρά μία νίκη στην έδρα του και δύο ισοπαλίες στο ΓΣΠ. Απέναντι στον Άρη, που είναι η προτελευταία ομάδα που θα αντιμετωπίσει, πέτυχε μια νίκη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, ακολούθησε ήττα και ισοπαλία στο πιο πρόσφατο. Τέλος, απέναντι στην ΑΕΚ, την οποία θα φιλοξενήσει την τελευταία αγωνιστική, ο Απόλλων είχε την μικρότερη συγκομιδή βαθμών, μόλις ένα από την ισοπαλία στο ΑΕΚ Αρένα στο ματς του α’ γύρου των πλέι οφ, πριν δύο αγωνιστικές. Προηγήθηκαν δύο ήττες.

Από τους 36 βαθμούς που διεκδίκησε ο Απόλλων απέναντι στους προσεχείς αντιπάλους του (τρεις αγώνες απέναντι στον καθένα), μάζεψε μόλις 13. Δεν είναι πολλοί, αντιθέτως. Τώρα, όμως, είναι η ώρα να δείξει τις αντοχές του εάν θέλει να ξεδιψάσει, να γευθεί το νέκταρ του τίτλου πρωταθλήματος μετά από μια 16ετία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ανόρθωση: 1-1, 2-2, 1-1

ΑΠΟΕΛ: 2-1, 1-1, 0-0

Άρης: 1-0, 0-2, 1-1

ΑΕΚ: 1-4, 1-2, 3-3

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ