aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Έδιωξε κυνικά τη μεγάλη σκιά 16 χρόνων

Απόλλων: Έδιωξε κυνικά τη μεγάλη σκιά 16 χρόνων

Ένα τεράστιο ουφ 16 χρόνων! ΟΚ, δεν κρίθηκε το πρωτάθλημα, αλλά ο Απόλλων βρίσκεται τόσο κοντά όσο ποτέ από το 2006 μετά το αποψινό 3-2 εις βάρος του ΑΠΟΕΛ. Τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Η νίκη έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία ακριβώς λόγω του ότι οι κυανόλευκοι βρίσκονταν για εννιά συνεχόμενες αγωνιστικές δίχως τρίποντο. Ένα τρίμηνο αγωνίας στη μεγάλη σκιά των προηγούμενων χαμένων τίτλων. Το αποψινό αποτέλεσμα λοιπόν εις βάρος των γαλαζοκιτρίνων, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο κύριος λόγος που τους στερούσε την επιτυχία, διώχνει τα μαύρα σύννεφα πάνω από το Κολόσσι.

Κάτι που αναμένεται να δώσει ώθηση στα επόμενα δύο ματς, κατά τα οποία χρειάζονται δύο βαθμούς σε παιχνίδια που θα διεξαχθούν στο Τσίρειο. Ο Απόλλων θα αντιμετωπίσει πρώτα τον Άρη και έπειτα την ΑΕΚ, θέλοντας φυσικά από την επόμενη αγωνιστική να πιει σαμπάνια από το τέταρτο τρόπαιο πρωταθλητή στην ιστορία του.

Όσο για το πώς ήρθε η επιτυχία κόντρα στον ΑΠΟΕΛ; Η φιλοσοφία του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ με ψηλή και διαρκή πίεση και γρήγορες αντεπιθέσεις, έφερε τελικά τη νίκη. Έτσι ήρθαν και τα τρία τέρματα των αποψινών νικητών, που ομολογουμένως όμως πέρασαν δύσκολες στιγμές στο πρώτο 20λεπτο.

Μπήκαν με πολύ άγχος στο ντέρμπι, απόρροια (και) της πίεσης που υπάρχει για κατάκτηση του τίτλου, έκαναν πολλά λάθη στα μετόπισθεν, αλλά ευτυχώς γι’ αυτούς δεν τα πλήρωσαν. Αντιθέτως, αποδείχτηκαν κυνικοί στις δικές τους ευκαιρίες και στο τέλος χαμογέλασαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ