aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Έχει τις απαντήσεις στην τσέπη ο Σωφρόνης

Απόλλων: Έχει τις απαντήσεις στην τσέπη ο Σωφρόνης

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στον Απόλλωνα πάνε για άλλα. Μπορεί να έχασαν από τη Λάτσιο με 1-2 στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, όμως οι πιθανότητές τους για να κάνουν την έκπληξη εξακολουθούν να υπάρχουν. Το ματς της ερχόμενης Πέμπτης με τη Μαρσέιγ στο ΓΣΠ θα κρίνει πολλά και επειδή οι κυανόλευκοι θέλουν να μείνουν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης ώς το τελευταίο ματς που θα δώσουν στη Μασσαλία, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να κερδίσουν. Άλλωστε, έχουν αποδείξει πως δεν φοβούνται απέναντι στα ηχηρά ευρωπαϊκά ονόματα και σκοπεύουν να κοιτάξουν και αυτή τη φορά στα μάτια την αντίπαλό τους.

Σε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι, ο Σωφρόνης Αυγουστή θα στερηθεί τις υπηρεσίες δύο πολύτιμων ποδοσφαιριστών του, του Χάμπου Κυριάκου και του Έκτορ Γιούστε. Αμφότεροι ήταν βασικά γρανάζια της πετυχημένης πορείας στην Ευρώπη. Τον πρώτο θα αντικαταστήσει ο Σάσα Μάρκοβιτς, ο οποίος μαζί με τον Εστέβαν Σατσέτι θα αποτελέσουν το δίδυμο στον κεντρικό άξονα με ανασταλτικά καθήκοντα, αλλά και με εντολές να συμβάλουν στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Η ζημιά είναι διπλή με την απουσία του Κύπριου διεθνούς, καθώς θα μπορούσε να αγωνιστεί και ως στόπερ, μετά την υποχρεωτική απουσία του Γιούστε από το κέντρο της άμυνας. Όπως όλα δείχνουν  ο τεχνικός του Απόλλωνα προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Κέβιν Μπρου ως παρτενέρ του Ρομπέρζ στο κέντρο της άμυνας. Οι δύο τους θα παίξουν για δεύτερη φορά μαζί, μετά το παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής απέναντι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου (5-0). Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Απόλλων δεν δέχθηκε πίεση, όμως με τη Μαρσέιγ θα είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Η εμπειρία του Μαυριτανού αναγκάζει τον τεχνικό της ομάδας της Λεμεσού να προχωρήσει στη λύση με τον 30χρονο ποδοσφαιριστή. Ο Μπρου έχει καλό κράτημα της μπάλας και σωστή αντίληψη του χώρου που κινείται. Η τεχνική και η ταχύτητά του είναι δύο στοιχεία που μπορούν να καλύψουν την απουσία του Γιούστε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ