aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Έχει και το μέταλλο και το κίνητρο

Απόλλων: Έχει και το μέταλλο και το κίνητρο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κάθε χρόνο, οι δυσκολίες είναι και περισσότερες για πρόκριση στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και από τη στιγμή που ο Απόλλων θα έχει απέναντί του την Αϊντχόφεν όλοι αντιλαμβάνονται το …ύψος του βουνού, που θα πρέπει να ανέβει για να φτάσει στον στόχο του. Οι κυανόλευκοι τα κατάφεραν τις τέσσερις προηγούμενες φορές που μπήκαν στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παίζοντας στα πλέι όφ και εξασφαλίζοντας την πρόκριση, με Νις, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μίντιλαντ και Βασιλεία. Έχουν τις εμπειρίες, έχουν το μέταλλο, την αίσθηση του κινδύνου και το κίνητρο, συνεπώς γιατί να μην το κάνουν και τώρα.

Το εμπόδιο είναι ψηλό, το πιο ψηλό από κάθε άλλη φορά, όμως στον Απόλλωνα, αισιοδοξούν πως έχουν τις δυνατότητες να τα καταφέρουν, να αποσπάσουν απόψε ένα θετικό αποτέλεσμα και να κτυπήσουν τα ρέστα τους στον επαναληπτικό. Η αντίπαλός τους, δεν βρήκε ακόμη ρυθμό, όμως μέσα στην έδρα της είναι επικίνδυνη, όχι όμως στον βαθμό που θα προκαλέσει φόβο. Δεν είναι πρωτάρης ο Απόλλων για να φοβηθεί. Οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή καλούνται  όμως να είναι πολύ προσεκτικοί, να μην κάνουν λάθη, να μην επιτρέψουν στον αντίπαλό τους να πιάσει ρυθμό και βέβαια να του κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Μολ.

Το μηδέν στην άμυνα θα είναι «κλειδί» για να πάρει αυτό που θέλει ο Απόλλων και μετά τον επαναληπτικό. Η Αϊντχόφεν προκρίθηκε στα πλέι οφ με μπόλικη δόση άγχους με αντίπαλο τη Χάουγκεσουντ, με την εκτός έδρας νίκη με 1-0, ενώ στο «Φίλιπς Στάντιουμ» είχε κάκιστη εμφάνιση, με τους Νορβηγούς να ελπίζουν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή (0-0). Στο ολλανδικό πρωτάθλημα, η αντίπαλος του Απόλλωνα έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία (6-2 στα γκολ).

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, έχει δύο σενάρια στο μυαλό του για να αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν. Με την επάνοδο του Σατσέτι, σκέφτεται να βάλει δίπλα του, τον Χ. Κυριάκου και τον Μάρκοβιτς. Αν αγωνιστεί ο Περέιρα, θα μείνει εκτός ένας από τους τρεις πρώτους. Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και ο Παπουλής ή να αφήσει τον Ελλαδίτη στον πάγκο και να τον χρησιμοποιήσει στη συνέχεια. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Απόλλων θα παραταχθεί με τον Μολ κάτω από τα δοκάρια και τους Πέδρο (δεξιά), Γιούστε – Σάλαϊ (κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Αγκίρε (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Μάρκοβιτς, Χ. Κυριάκου και Σατσέτι, στην κορυφή ο Γκαπκέ και στις πτέρυγες ο Γιαννιώτας με τον Σελάγια.

Οι κυανόλευκοι θα στηριχθούν στο 4-2-3-1, το οποίο θα μετατρέπεται σε 4-4-2 ή και 4-3-3, ανάλογα με τις συνθήκες και την κατοχή της μπάλας. Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι και σίγουρα κρύβει παγίδες, τις οποίες οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα θα πρέπει να αποφύγουν. Τα έχουν καταφέρει πολλές φορές σε δύσκολες έδρες και αυτό που μένει είναι να αυξήσουν τον δείκτη δραστηριότητάς τους, να είναι πιο ομαδικοί, αλλά και να αγωνιστούν με πάθος. Βρίσκονται ένα μόλις βήμα, από την πρόκρισή τους στους Ομίλους και με μυαλωμένο παιχνίδι και με λίγη δόση τύχης, μπορούν να τα καταφέρουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ