aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Διατηρεί την ψυχραιμία του

Απόλλων: Διατηρεί την ψυχραιμία του

Για μία ομάδα του αγωνιστικού βεληνεκούς του Απόλλωνα, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από αυτό που εξαργυρώνεται με τους τρεις βαθμούς, προφανώς και δεν είναι το επιθυμητό. Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, όπου οι αποστάσεις στα ψηλά δώματα της βαθμολογίας είναι λεπτές. Η ομάδα της Λεμεσού πάλεψε το ντέρμπι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, δημιούργησε ευκαιρίες για να φτάσει στο προσδοκώμενο σκορ, ωστόσο δεν τα κατάφερε και στο τέλος, μάλιστα, κινδύνεψε να αποχωρήσει από το ΓΣΠ χωρίς ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές της (1-1).

Ωστόσο, στον Απόλλωνα κρατούν το γεγονός πως έφυγαν αλώβητοι από μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε έναν αντίπαλο που άρχισε να βρίσκει τον καλό εαυτό του και πολύ περισσότερο, βρήκαν τον τρόπο να παραμείνουν όρθιοι κουβαλώντας ένα σωρό απουσίες. Σε αυτές, προστίθενται και ο Τζουμ, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και το γεγονός πως ο Φιλιώτης δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα με παίκτη λιγότερο στο 86ο λεπτό.

Όλα αυτά, προφανώς έπαιξαν τον ρόλο τους για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, κάτι που παραδέχθηκε ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, μετά το τέλος του ματς, βάζοντας στην… εξίσωση άλλο ένα στοιχείο: «Ο αντίπαλος ήταν πολύ καλά στημένος και εμείς δεν ανταποκριθήκαμε πολύ καλά. Για πρώτη φορά αλλάξαμε το σύστημα, παίζοντας με τρεις στην άμυνα». Και συνέχισε: «Είχαμε τα πάντα εναντίον μας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καχυποψία από πολλούς, από όσους ασχολούνται με το άθλημα στην Κύπρο. Φέτος είναι μια νέα χρονιά και δεν με νοιάζει τι έγινε τις προηγούμενες και χάσαμε το πρωτάθλημα».

Ο Απόλλων, πάντως, στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, έχασε σημαντικούς βαθμούς. Κέρδισε μόλις μία φορά, εκτός έδρας τον Εθνικό Αχνας (1-0), εξήλθε ισόπαλος με την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ (1-1) και ηττήθηκε από τον Αρη (0-2). Δηλαδή, από τους 12 βαθμούς που διεκδίκησε, πίστωσε στο ταμείο μόλις πέντε, με μερίδα οπαδών της ομάδας να εκφράζει δυσαρέσκειά.

«Βλέποντας το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, έχουμε τρεις ήττες και όσες φορές κερδίσαμε το αξίζαμε 100%. Όταν χάσαμε ήταν απέναντι στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Άλλες ομάδες θα το ζήλευαν αυτό. Θέλω ο κόσμος να είναι περήφανος και να ξέρει πως λάθη κάνουμε αλλά δεν τα κάνουμε επίτηδες. Θα παλέψουμε για πετύχουμε τους στόχους μας. Αγαπώ πάρα πολύ αυτή την ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαι σκληρός μαζί τους όταν πρέπει», ήταν η απάντηση του Γερμανού προπονητή. Στον Απόλλωνα, γενικώς, διατηρούν την ψυχραιμία τους και προετοιμάζουν το έδαφος για ενίσχυση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ