aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Διαθέτει το αγωνιστικό υπόβαθρο για να ξεδιψάσει

Απόλλων: Διαθέτει το αγωνιστικό υπόβαθρο για να ξεδιψάσει

Οι δύο διαδοχικές ήττες αρχές του προηγούμενου μήνα, η μία μάλιστα βαριά και ασήκωτη (1-4), όχι μόνο προσγείωσαν παντελώς απότομα τον Απόλλωνα μετά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά πήγαν να δημιουργήσουν συνθήκες για άσχημες σκέψεις. Παρόμοιες με αυτές που «σχηματίστηκαν» μετά τον πρόωρο και άδοξο ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Ωστόσο, η ομάδα της Λεμεσού δεν σάστισε! Στάθηκε στα πόδια της, αντέδρασε άλλη μία φορά, γύρισε την κατάσταση, αποδεικνύοντας πως παρά το νέο ξεκίνημα που κάνει στη φετινή σεζόν, διαθέτει το αγωνιστικό υπόβαθρο προκειμένου να φτάσει (τουλάχιστον) στην πηγή και γιατί όχι, να ξεδιψάσει. Σήκωσε κεφάλι, κέρδισε εντός έδρας τη δυσκολοτάβλητη Πάφος FC (2-0) και ακολούθως έσπασε το ρόδι, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη μακριά από το στάδιο της Λεμεσού (2-0).

Κατά γενική ομολογία, η προχθεσινή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό στο στάδιο της Λευκωσίας, ήταν η καλύτερη φετινή. Ο Απόλλων είχε σωστό τακτικό σχέδιο, αμύνθηκε πολύ καλά κόντρα σε εξαιρετικά επικίνδυνο σύνολο στο «τρανζίσιον» και βρήκε τον τρόπο για να επιτεθεί και να αναδείξει τις αρετές του. Η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών για να «καθαρίσει» πολύ πιο νωρίς το παιχνίδι, ωστόσο ο πρώην τερματοφύλακας των κυανόλευκων Ζοέλ Μολ, ήταν σε εκπληκτική βραδιά. Κάτι που ασφαλώς προσμετράτε είναι πως η πολύ καλή μεσοεπιθετική συμπεριφορά του Απόλλωνα και η παραγωγή φάσεων, ήλθε απέναντι στον Ολυμπιακό που διαθέτει μία από τις καλύτερες αμυντικές γραμμές του τρέχοντος πρωταθλήματος. Κάτι που μιλά από μόνο του και δεικνύει αυτομάτως το πόσο καλά λειτούργησε στον αγωνιστικό χώρο.

Την ίδια ώρα, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως ο Απόλλων για δεύτερο σερί παιχνίδι διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Μείωσε σε σημαντικό βαθμό τις φάσεις που δέχεται, φανερώνοντας εν ολίγοις σημάδια ανάκαμψης και στο συγκεκριμένο σκέλος. Είναι φανερό πως ο Τσόρνιγκερ, δούλεψε πολύ σε αυτό το κομμάτι και σε τακτικό και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Τεράστιο ρόλο έπαιξε η σαφώς καλύτερη οργάνωση στο κέντρο, αλλά και η επιστροφή του Φάνου Κατελάρη δίπλα από τον Βαλεντίν Ρομπέρζ. Ο Κύπριος στόπερ, παρουσιάζεται πολύ πιο ώριμος ποδοσφαιρικά στη φετινή σεζόν και η επανάνοδός του στην αγωνιστική δράση δεν είναι καθόλου τυχαία με το απαραβίαστο της εστίας για 180 λεπτά.

Ο Τσόρνιγκερ, πάντως, είχε και έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις από την ομάδα του. Οι έξι πρόσφατοι κερδισμένοι βαθμοί, κρατούν τον Απόλλωνα σε απόσταση βολής από την πρωτοπόρο ΑΕΚ (-2), δίνουν ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές και μία καλύτερη βάση για να εξελίξει το πλάνο του ο Γερμανός προπονητής. Να κερδίσει δηλαδή την εμπιστοσύνη του κόσμου και να δουλέψει πολύ πιο ήρεμα, με στόχο να δημιουργήσει την ομάδα που ο ίδιος φαντάζεται. Που θα πηγαίνει σε κάθε αγώνα και θα μένει ο κόσμος ευχαριστημένος με το ποδόσφαιρο που θα παίζει.

Εν κατακλείδι: Ο Απόλλων έβγαλε αντίδραση, έδειξε ιδιαιτέρως στο τελευταίο ματς μεγαλύτερο θάρρος, λειτούργησε με περισσότερη επιθετικότητα, δημιουργώντας την ασφάλεια ότι η ομάδα δουλεύει σωστά για να ανεβάσει το επίπεδο της και να φθάσει στο ταβάνι της. Όποιο και να είναι αυτό μέσα σε μία σεζόν, όπου δεν υπάρχουν «σταθερές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ