aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: «Δέστε» τον να λήξει η... πονεμένη ιστορία

Απόλλων: «Δέστε» τον να λήξει η… πονεμένη ιστορία

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Με τους Ενσούε και Γιαννιώτα να ρίχνουν «άγκυρα» στο λιμάνι της Λεμεσού και την υπόθεση Ρομπέρζ να απασχολεί σχεδόν καθημερινά το ρεπορτάζ του Απόλλωνα η απόκτηση του Ντιέγο Αγκίρε από τον Απόλλωνα πέρασε (σχεδόν) απαρατήρητη. Και ας είχε μακροχρόνια θητεία στα ισπανικά γήπεδα ο άνθρωπος, μπόλικες παρουσίες σε Ράγιο Βαγιεκάνο, Σαραγόσα και Λεγανές.

Η αλήθεια είναι πως οι πλείστοι δεν είχαμε ξεκάθαροι εικόνα κατά πόσο 28χρονος Ισπανός αποκτήθηκε για το αριστερό άκρο της επίθεσης ή αν είχε να κάνει με την ανεπάρκεια του Μπεσάτ, ο οποίος από νωρίς είχε κολλήσει την ταμπέλα της αποτυχημένης μετεγγραφής.

Στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ ο Σωφρόνης Αυγουστή είχε καθιερώσει τον Αγκίρε στη θέση του αριστερού ακραίου αμυντικού. Άλλωστε, ο Κύπριος τεχνικός αρέσκεται στην επιλογή ακραίων αμυντικών με επιθετικές τάσεις. Τέτοιος είναι και ο Πέδρο, τέτοιος και ακόμα παραπάνω σε βαθμό που ξεχνούσε πως πρέπει (και) να αμυνθεί ήταν ο Ζάντερ.

Με το «καλημέρα» ο Αγκίρε κέρδισε τους φίλους του Απόλλωνα και έχοντας ένα σοβαρό δείγμα 13 αγώνες, σε Κύπρο και Ευρώπη ο Ισπανός κερδίζει δίχως αμφιβολία τον τίτλο της πιο αξιόπιστης μετεγγραφής του καλοκαιριού. Και προσέξτε, μιλάμε για μία θέση που αποτελεί πονεμένη ιστορία για τον Απόλλωνα, αφού πάνω από ένα χρόνο δεν έμειναν οι Σεγκάρες, Ντιόγκο, Ντομίνγκεζ, Ελίζιο, Γκόμες. Ακόμη και ο Ζάντερ, που μέτρησε καλές εμφανίσεις δεν έμεινε λόγω διαφωνίας στο οικονομικό. Ο Κεμπρ αποδείχθηκε άτυχος πέρυσι, ο Μπεσάτ «σκάρτος» πριν καν αγωνιστεί, επομένως το «στοίχημα» για τη θέση του αριστερού μπακ ήταν στα χέρια ή καλύτερα στα πόδια του Αγκίρε.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό πιστώθηκε άλλη μία ασίστ, στο πρώτο γκολ του Γιαννιώτα και αποτελεί συνεχώς πηγή δημιουργίας ευκαιριών για τον Απόλλωνα. Για να ακριβολογούμε, για τον Απόλλωνα του Σωφρόνη.

Το συμβόλαιό του Αγκίρε με τους «γαλάζιους» λήγει τον Μάη του 2021, είναι δεσμευμένος δηλαδή και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όμως καλά κάνουν στο Κολόσσι να σκεφτούν από νωρίς το μέλλον του για να μην έχουν «τρεχάματα» στο μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ