Απόλλων: Δεν κρύφτηκαν πίσω από τις λέξεις, ούτε ζουν σε άλλον πλανήτη

Αποτυχία «εκτός», ευκαιρία όμως «εντός»…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον Απόλλωνα, δεν κρύφτηκαν πίσω από τις λέξεις. Η έναρξη της σεζόν δεν τους βγήκε όπως την υπολόγιζαν καθώς χάθηκε ο σημαντικός στόχος της εισόδου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Προφανώς, δεν είναι το τέλος του κόσμου να αποκλειστείς από έναν σύλλογο του επιπέδου της Αϊντχόφεν, κάτι που προφανώς αντιλαμβάνονται στην ομάδα της Λεμεσού. Δεν ζουν σε άλλον πλανήτη, δηλαδή.

Η διοίκηση, όμως, έχει πάρα πολλές απαιτήσεις φέτος και φρόντισε μέσω δημόσιων τοποθετήσεων να περάσει τα μηνύματα. Ξόδεψε μπόλικο χρήμα και ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών. Κάτι ήθελε προφανώς να αλλάξει και αυτός που την… πλήρωσε ήταν ο Σωφρόνης Αυγουστή. Στον Απόλλωνα δεν μπορούν να πράξουν διαφορετικά, να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να τεθούν εκ νέου στην αφετηρία του Γιουρόπα Λιγκ. Ο πρώτος στόχος χάθηκε και οφείλουν να ζήσουν με αυτό μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, μένοντας το λιγότερο δυνατό επηρεασμένοι άπαντες.

Μετά από δύο σερί αγωνιστικές περιόδους, οι γαλάζιοι θα έχουν την ευκαιρία να προσηλωθούν σε ένα συγκεκριμένο στόχο που είναι το πρωτάθλημα. Χωρίς υποχρεώσεις έως τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη, χωρίς ταξίδια, χωρίς επιπρόσθετη καταπόνηση των ποδοσφαιριστών, ίσως και περισσότερων τραυματισμών. Θα έχουν έως τα μισά της φετινής διαδρομής τουλάχιστον όλο το χρόνο για να προετοιμάζονται όσον αφορά στην κάθε υποχρέωση που θα τους περιμένει, καταβάλλοντας την αντίσταση των αντιπάλων.

Με «καθαρό» μυαλό και σαφώς πολύ πιο ξεκούραστα πόδια, καλούνται να επιστρέψουν ξανά στις επιτυχίες, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να αναρριχηθούν εκ νέου στην κορυφή της πυραμίδας του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά το 2006. Να αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο πως δεν τους πτοεί καμία αποτυχία, μπαίνοντας στο πρωτάθλημα πάρα πολύ δυνατοί ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος.

Η αλήθεια είναι πως o Ιβάν Βουκομάνοβιτς θα έχει στη διάθεσή του πλειάδα επιλογών προκειμένου να εμφυσήσει τη δική του φιλοσοφία. Θα συναντήσει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε κάθε γραμμή, σε κάθε θέση, ώστε να διαμορφώνει αναλόγως το αγωνιστικό του πλάνο. Παραλλήλως, όμως, θα γνωρίζει και τις τεράστιες απαιτήσεις που υπάρχουν. Γιατί, φέτος, οι γαλάζιοι δεν θα συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ