aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Δεν εξαρτάται από κανέναν

Απόλλων: Δεν εξαρτάται από κανέναν

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος κι ο Απόλλων κρατάει (ακόμη) την τύχη του στα χέρια. Μετά το «τρακάρισμα» (1-1) στον εντός αγώνα με την Ανόρθωση, τα ζωνάρια έχουν σφίξει περισσότερο, αλλά δεν εξαρτάται από κανέναν άλλο. Υπό την έννοια ότι οι κυανόλευκοι της Λεμεσού με τέσσερις νίκες στις αναμετρήσεις που απομένουν θα στεφθούν πρωταθλητές. Μπορεί να βρίσκονται τρεις βαθμούς πίσω από την Ομόνοια, αλλά υπερτερούν στα μεταξύ τους παιχνίδια και στο απολλωνίστικο σενάριο ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των υπόλοιπων ομάδων θα βρεθούν στην κορυφή. Θεωρητικά πάντα μπορεί να καλυφθεί και το δίποντο της διαφοράς από την ΑΕΛ, την οποία θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή στο ντέρμπι της πόλης.

Για να έχουν νόημα οι μαθηματικές πράξεις, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη θα πρέπει να είναι -τουλάχιστον- πιο αποτελεσματικοί. Δεν χρειάζεται η στατιστική για να επιβεβαιώσει ότι έχουν έφεση στη δημιουργία ευκαιριών και τελικών προσπαθειών, ούτε ότι αρέσκονται στο «ανοικτό παιχνίδι» για να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Μιλούν, άλλωστε, και τα 60 τέρματα (είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα) που έχουν πετύχει από την αρχή της σεζόν. Το είπε με έντεχνο τρόπο και ο Ελλαδίτης τεχνικός μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης στο Τσίρειο. Αφού παραδέχθηκε ότι οι παίκτες του «δεν είχαν τη σωστή τελική προσπάθεια», εξέφρασε «ευχαρίστησε» τη θεά τύχη για την ισοφάριση στο 90’+4 και ταυτόχρονα επισήμανε την απονομή δικαιοσύνης λόγω της συντριπτικής υπεροχής στη δημιουργία ευκαιριών.

Το ματς με την Ανόρθωση ανήκει στο παρελθόν και όλοι επικεντρώνονται πλέον, στο λεμεσιανό ντέρμπι. Στο σημείο που έχει φτάσει ο ποδοσφαιρικός μαραθώνιος δεν υπάρχουν «μυστικά» κι ο Γιάννης Πετράκης θα επιλέξει το καλύτερο δυνατό σχήμα και την καλύτερη δυνατή φιλοσοφία προσέγγισης του αγώνα για να έρθει το τρίποντο. Απλούστατα διότι, στην παρούσα φάση δεν μετράει τίποτε άλλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ