aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Δεκαεπτά προπονητές δοκίμασαν και… συνιστούν Αλεσάμι!

Απόλλων: Δεκαεπτά προπονητές δοκίμασαν και… συνιστούν Αλεσάμι!

Γεννημένος στο Όσλο της Νορβηγίας από Μαροκινούς γονείς στις 31 Ιουλίου του 1991, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Χόλμλμια στο τοπικό πρωτάθλημα της νορβηγικής πρωτεύουσας. Πριν καν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας του, ο Χαϊτάμ Αλεσάμι έκανε το άλμα στις επαγγελματικές κατηγορίες, υπογράφοντας για λογαριασμό της Σκέιντ (δεύτερη κατηγορία Νορβηγίας).

Έκτοτε η καριέρα του είχε κατακόρυφη άνοδο, αφού ακολούθησαν κατά σειρά Φρέντρικσταντ (πρώτη κατηγορία Νορβηγίας, 2012-14), Γκέτεμποργκ (Σουηδίας, 2015-16), Παλέρμο (Ιταλίας, 2016-19), Αμιάν (Γαλλίας, 2019-20) και Ροστόφ (Ρωσίας, 2020-21).

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από την πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής τη σεζόν 2011-12, αποτέλεσε τη βασική επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας των εκάστοτε προπονητών του σε όλες τις ομάδες που πέρασε.

Συνολικά από τα… χέρια δεκαεπτά προπονητών πέρασε ο Νορβηγός, με όλους ανεξαιρέτους να τον εμπιστεύονται και να του δίνουν τη φανέλα του βασικού για να την πάρει στο «σπίτι».

Μεταξύ αυτών και ο γνωστός μας από το πέρασμα του από την Πάφος FC τη σεζόν 2017-18 Λούκα Έλσνερ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Αλεσάμι στην Αμιάν την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Ο Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ θα αποτελέσει τον 18ο προπονητή στην επαγγελματική καριέρα του Χαϊτάμ Αλεσάμι, και θεωρείται βέβαιο ότι ο Νορβηγός θα αποτελέσει τη βασική του επιλογή, για το αριστερό άκρο της άμυνας του Απόλλωνα. Μένει να δούμε αν θα δικαιώσει τις προσδοκίες…

Ομάδα

Προπονητής

Σκέιντ

Όλε Κρίστιαν Βίκαν

Φρέντρικστάντ

Τροντ Αμούντσεν

Φρέντρικστάντ

Λαρς Μπάκερουντ

Φρέντρικσταντ

Χάκον Βίμπε Λουντ

Γκέτεμποργκ

Γιόργκεν Λέναρντσον

Παλέρμο

Νταβίντε Μπελαρντίνι

Παλέρμο

Ρομπέρτο Ντε Ζέμπρι

Παλέρμο

Εουγκένιο Τσορίνι

Παλέρμο

Ντιέγκο Λόπεζ

Παλέρμο

Ντιέγκο Μπορτολούτσι

Παλέρμο

Μπρούντο Τεντίνο

Παλέρμο

Ρομπέρτο Στελόνε

Παλέρμο

Ντέλιο Ρόσι

Αμιάν

Λούκα Έλσνερ

Ροστόφ

Βάλερι Καρπίν

Εθνική Νορβηγίας

Περ Ματίας Χόγκμο

Εθνική Νορβηγίας

Λαρς Λάγκερμπακ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ