aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Cinque για «καλημέρα» και τώρα η Ρώμη (vid & pics)

Απόλλων: Cinque για «καλημέρα» και τώρα η Ρώμη (vid & pics)

«Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε». Ο Απόλλων θύμισε κάτι από την περσινή ομάδα που «καθάριζε» τα πλείστα παιχνίδια με συνοπτικές διαδικασίες.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή άρχισε ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα (δεν αγωνίστηκε στις δύο πρώτες αγωνιστικές λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων) συντρίβοντας με 5-1 την Πάφος FC στο Τσίρειο για την 3η αγωνιστική.

Δύο γκολ πέτυχε ο Γιούστε (7’, 61’) και από ένα οι Περέιρα (12’), Σαρδινέρο (44’) και Ζελάγια (78’), ενώ για την Πάφο που παρουσιάστηκε με τρανταχτές ανασταλτικές αδυναμίες πέτυχε το γκολ της… τιμής ο Νέμετς (81’).

Πρώτο φετινό παιχνίδι και τρεις κερδισμένοι βαθμοί για τον Απόλλωνα, ενώ η Πάφος έχοντας παίξει δύο παιχνίδια έχει συγκομιδή ενός βαθμού. Mε cinque (πέντε) η ομάδα της Λεμεσού με το «καλημέρα» στο πρωτάθλημα και πλέον στρέφει την προσοχή της στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης με τη Λάτσιο στη Ρώμη για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ευστοχία 100%

Οι γαλάζιοι είχαν 100% ποσοστό αποτελεσματικότητας στο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας τρία γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες που δημιούργησαν. Στο 7’ μετά από σέντρα του Ζοάο Πέδρο ο Γιούστε με έξυπνη πισινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 12’ έπειτα από ωραία μακρινή πάσα του Χάμπου Κυριάκου ο Βασιλείου έκανε άψογο κοντρόλ και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου καραδοκούσε ο Περέιρα, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ομάδα της Λεμεσού. Στο 44’, Μάγκλιτσα και Σαρδινέρο συνδυάστηκαν άψογα και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ πέτυχε το 3-0 για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή.

Έριξε ταχύτητα μεν, σκόραρε σε κάθε φάση δε

Παρά το γεγονός ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (Μάρκοβιτς αντί Κυριάκου και Σουμά αντί Βασιλείου) ο Απόλλων δεν έχασε από την ποιότητα του. Ναι μεν έριξαν ταχύτητα, καθώς το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν «καθαρό» σκορ, όμως είχαν ξανά αποτελεσματικότητα που «τσάκιζε» κόκκαλα.

Άλλες δύο τελικές προσπάθειες κατέγραψαν οι γαλάζιοι στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και σκόραραν ισάριθμες φορές. Αρχικά με τον Γιούστε στο 61΄, έπειτα από κόρνερ του Ζοάο Πέδρο ξανά, αλλά κοντινή προβολή αυτή τη φορά, και εν συνεχεία με τον Ζελάγια, ο οποίος πήρε πάσα πάρε-βάλε από τον Στυλιανού μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μάρκοβιτς. Η… προβληματική Πάφος μείωσε σε 5-1 με το πρώτο γκολ του Άνταμ Νέμετς στα κυπριακά γήπεδα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Ζοάο Πέδρο, Βασίλειου (46′ Σουμά), Γιούστε, Ρομπέρζ, Κυριάκου (46′ Μάρκοβιτς), Σατσέτι, Περέιρα, Σαρδινέρο, Ζελάγια, Μάγκλιτσα

Πάφος FC (Στίβεν Πρέσλι): Μολ, Χολτ, Λοράν, Σιρόκ, Λουλίνια, Φόλπρεχτ, Μπανγκάρτ, Ντέιμεκ, Ζίβουλιτς, Μπεριγκό (35′ Ζαχαρίου), Νέμετς

ΣΚΟΡΕΡ: 7′ 61′ Γιούστε, 12′ Περέιρα, 44′ Σαρδινέρο, Zελάγια 78′ / Νέμετς 81′

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυριάκου / Νέμετς

Στάδιο: ΤΣΙΡΕΙΟ

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Χαράλαμπος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

4ος Διαιτητής: Αναστασίου Γιάννης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ξάνθου Ανδρέας

Δείτε το live της αναμέτρησης, όπως το κατέγραψε η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ