aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Αποφασισμένος να μοιράσει «απαντήσεις» ο Γκακπέ

Απόλλων: Αποφασισμένος να μοιράσει «απαντήσεις» ο Γκακπέ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο προπονητής του Απόλλωνα, Σωφρόνης Αυγουστή, καλείται να κερδίσει αρκετά στοιχήματα κατά τη τρέχουσα σεζόν. Ένα εξ αυτών που κρίνεται μάλιστα βαρυσήμαντο, αφορά τη διαχείριση του ρόστερ και πολύ περισσότερο, να αντλήσει το μέγιστο των δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών όσο γίνεται πιο σύντομα. Ακόμα και αυτών που ενσωματώθηκαν τελευταίοι, με τον Σερζ Γκακπέ να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ο έμπειρος επιθετικός που ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μονακό και αγωνίστηκε σε προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα (Γαλλία, Ιταλία, Βελγίο) επανεντάχθηκε στο ρόστερ, με τον κόσμο του Απόλλωνα να χαιρετίζει την εν λόγω απόφαση. Βλέπετε, ο δυναμικός παίκτης έδειξε στη λήξασα σεζόν πως μπορεί να δώσει λύσεις, βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα.

Ο Γκακπέ, λοιπόν, στο προχθεσινό φιλικό παιχνίδι εκμεταλλεύτηκε λάθος της αμυντικής γραμμής του Άρη και πέτυχε το πρώτο του τέρμα μετά την επιστροφή του. Ενήργησε με ψυχραιμία και έκανε τη δουλειά του, με τον Κύπριο προπονητή να απονέμει τα εύσημα στον 33χρονο για τον τρόπο που αντέδρασε στη φάση του δευτέρου ημιχρόνου.

Βεβαίως, ο Αυγουστή γνωρίζει πως έχει δρόμο να καλύψει ο Γκακπέ μέχρι να επανακτήσει πλήρως τις αγωνιστικές ισορροπίες του και να διεκδικήσει θέση στο αρχικό σχήμα. Ο χρόνος, πάντως, δουλεύει υπέρ του ποδοσφαιριστή, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να δικαιώσει την απόφαση των κυανόλευκων για επιστροφή στο ρόστερ. Πρόκειται για παίκτη που μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» όσον αφορά στην εκπλήρωση των στόχων, φτάνει να αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές του. Γι’ αυτό και δουλεύει εντατικά στις προπονήσεις, δείχνοντας πως είναι θέμα χρόνου να «ρολάρει» αγωνιστικά.

Ο Γκακπέ, δεν αποκλείεται να αγωνισθεί και στο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Μπακαλί Νταμπό είναι αμφίβολος για να προλάβει τον αγώνα της επόμενης Δευτέρας, 19 Οκτωβρίου, αφού ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα και είναι στο όριο να προλάβει ή όχι την έξοδο στο Μακάρειο. Ο Αυγουστή δεν θα πιέσει τον ποδοσφαιριστή, ρισκάροντας τη συμμετοχή του. Αντιθέτως, οι Ζοάο Πέδρο και Εκτορ Γιούστε αισθάνονται καλύτερα και εκτός απροόπτου θα είναι διαθέσιμοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σέρβος τερματοφύλακας, Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς, πραγματοποίησε προχθές το ανεπίσημο του ντεμπούτο κρατώντας την εστία του ανέπαφη. Για πρώτη φορά αγωνίστηκαν και οι νεαροί Κωνσταντίνος Φασουλιώτης, Σωτήρης Φώτη. Χρόνο συμμετοχής πήραν και οι άλλοι νεαροί οι οποίοι ήταν στον πάγκο οι Πάρης Ορφανίδης, Δήμος Τσιόλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ