aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Από το... 0/8 στο 50%

Απόλλων: Από το… 0/8 στο 50%

Ο Απόλλων επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού στο «Αλφαμέγα» και πανηγύρισε τη 10η νίκη του στο πρωτάθλημα, χάρις σε κοντινό πλασέ του Πίττα (46’) και φοβερό σουτ του Σπόλιαριτς (79’).

Οι κυανόλευκοι, όπως και στην ήττα (1-3) κόντρα στον Άρη, μπήκαν με φόρα στην αναμέτρηση, πραγματοποιώντας ξεκίνημα «φωτιά». Χαρακτηριστικό ότι πριν συμπληρωθεί το 6ο λεπτό είχαν ήδη απειλήσει τρεις φορές την εστία του Μολ. Το κοντέρ στο πρώτο ημίχρονο σταμάτησε στις 8 τελικές προσπάθειες, όμως το γκολ δεν ήρθε.

Αντιθέτως, στην επανάληψη οι παίκτες του Κωνσταντίνου Μακρίδη σκόραραν δις, με τον Πίττα στο 46’ να λύνει τον γόρδιο δεσμό και τον Σπόλιαριτς στο 79’ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων είχε μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι δύο έγιναν γκολ (50%).

Το τρίποντο απέναντι στην ομάδα του Τακτακαλά κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για τον Απόλλωνα, στη «μάχη» που δίνει για εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Με δεδομένο μάλιστα, ότι στην επόμενη πεντάδα αγώνων οι κυανόλευκοι έχουν τα ντέρμπι κόντρα σε ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και ΑΕΛ, ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» κόντρα στον Ολυμπιακό θα ήταν καταστροφικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ