aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Από τα λόγια στην πράξη

Απόλλων: Από τα λόγια στην πράξη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων έδειξε απέναντι στη Ζαλγκίρις (4-0), την περασμένη Πέμπτη στο ΓΣΠ, όσα θέλουν να βλέπουν οι φίλοι του στον αγωνιστικό χώρο. Μια ομάδα που ξέρει να τρέχει και να εκτελεί. Η διαφορά απόδοσης από τον πρώτο αγώνα (2-0) ήταν εμφανής, κάτι που φέρνει την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να παρουσιάζεται πιο έτοιμη μετά από κάθε παιχνίδι.

Εκ πρώτης βγαίνει το συμπέρασμα ότι, με τις προσθήκες που έχουν γίνει, οι κυανόλευκοι παρουσιάζονται με πιο πολλές επιλογές. Αυτό όμως είναι κάτι που θα κριθεί στο βάθος της σεζόν, με την πάροδο πολλών αγωνιστικών υποχρεώσεων, και όχι στα πρώτα παιχνίδια. H αύξηση ποιοτικών λύσεων ήταν στόχος που τέθηκε από τον σύλλογο της Λεμεσού, ώστε να αποφευχθεί το πάθημα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, όταν η ομάδα έμεινε από δυνάμεις και επιλογές.

Τα δύο παιχνίδια με τους Λιθουανούς λοιπόν ήταν τροχιοδεικτικά, καθώς φανέρωσαν μέρος των δυνατοτήτων της ομάδας της Λεμεσού. Οι νέοι που αποκτήθηκαν δείχνουν πως έχουν τις δυνατότητες για να πάρουν πιο ψηλά τον Απόλλωνα. Οι Γκακπέ και Γιαννιώτας δεν ήταν βασικοί σε κανένα από τα δύο ματς, ωστόσο στα λεπτά που αγωνίστηκαν παρουσιάστηκαν με πολλές δυνάμεις. Πρόκειται για δύο μονάδες για τις οποίες υπάρχουν απαιτήσεις, ώστε να κάνουν τη διαφορά όταν θα αρχίσουν τα πιο δύσκολα.

Έπειτα είναι και ο Πίττας, ο οποίος επέστρεψε πιο έμπειρος και μπορεί να θεωρηθεί πολύ ποιοτική μονάδα για τον Απόλλωνα. Εξαιρετικός ήταν και ο Αγκίρε, ο οποίος αγωνίστηκε από την αρχή. Ο Μπεσάτ επίσης, ως κλασικός αριστερός μπακ, θα δώσει τις βοήθειες που χρειάζεται ο Βασιλείου. Ιδανικό ξεκίνημα και για τον Σελάγια, ο οποίος έριξε τέσσερα γκολ στη Ζαλγκίρις, δείχνοντας πως μπορεί να ανεβάσει τα νούμερά του στο σκοράρισμα.

Βέβαια είναι ανοικτό το κεφάλαιο της απόκτησης ακόμη ενός σέντερ φορ, το όνομα του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή. Ακόμη, είναι και η περίπτωση του Ενσούε. Με την προσθήκη του μπακ-χαφ από την Ισημερινή Γουινέα, η δεξιά πλευρά καθίσταται πανίσχυρη από κάθε άποψη λαμβάνοντας υπόψη ότι στο ρόστερ δεσπόζει η μορφή του Ζοάο Πέδρο. Ο Απόλλων χάνει τους τίτλους στο παρά κάτι τα τελευταία χρόνια, όμως αυτό δεν τον παίρνει από κάτω. Η σταθερότητά του στη διεκδίκηση των τίτλων δείχνει πως έχει μεγαλώσει και δυναμώσει μέσα από τις όποιες απώλειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ