aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Από πλάγιο άουτ και με 9 παίκτες σε θέση άμυνας. Σαν αυτογκόλ…

Απόλλων: Από πλάγιο άουτ και με 9 παίκτες σε θέση άμυνας. Σαν αυτογκόλ…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Κακή ανασταλτική λειτουργία, αναποτελεσματικότητα και έλλειψη επιλογών πλήρωσε ο Απόλλων στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Οι «γαλάζιοι» έχασαν 1-0 και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα μόλις στο δεύτερο παιχνίδι τους πρωτάθλημα. Για σκοπούς σύγκρισης, πέρυσι ηττήθηκαν πρώτη φορά στο έβδομο παιχνίδι τους με αντίπαλο την Ανόρθωση στο Τσίρειο.  

Ο Ιβάν Βουκομάνοβιτς παρέταξε την ομάδα του με δύο επιθετικούς (Καρ και Σελάγια), με τον Σελίμοβιτς ως παρτενέρ του Γιούστε στο κέντρο της άμυνας και για δεύτερο ματς χωρίς τον Σατσέτι. Ο Σέρβος πήρε τεράστιο ρίσκο μετατρέποντας τον αγώνα σε «ροντέο», αφού η απουσία του Αργεντινού έκανε ακόμα πιο ευάλωτη την αμυντική του διάταξη που πάσχει φανερά από την αρχή της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Χωρίς Ρομπέρζ στα ντέρμπι λόγω καθυστερημένης εγγραφής!

Πλάι στον Γιούστε έπαιξαν πριν καλά – καλά αρχίσει η σεζόν οι Σάλαϊ, Χάμπος Κυριάκου και Σελίμοβιτς, όμως η «φόρμουλα» δεν έχει βρεθεί ακόμη. Ο Απόλλων μπάζει ανασταλτικά, δέχεται εύκολα φάσεις από τον αντίπαλο, με κάθε τρόπο και μοιραία θα το πλήρωνε. Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με βαριές ήττες από την Αϊντχόφεν, κόντρα στην Πάφος FC χρειάστηκε να βάλει τρία τέρματα, ήταν επόμενο πως θα πλήρωνε την αδυναμία του απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο.

Ο τρόπος που δέχθηκε το γκολ η ομάδα της Λεμεσού ήταν τραγικός. Η φάση άρχισε από πλάγιο άουτ του Λέσγιακς, όμως το χειρότερο για τους «γαλάζιους» ήταν πως η ανασταλτική τους διάταξη είχε στηθεί για άμυνα. Όπως βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία και μπορείτε να διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί (η φάση στο 4:38 του βίντεο στο τέλος του κειμένου) εννέα ποδοσφαιριστές συμπεριλαμβανομένου και του Μολ ήταν σε θέση άμυνας πίσω από τον ακραίο αμυντικό της Ομόνοιας που έριξε το πλάγιο!

Διαβάστε επίσης: Tα εισιτήρια που διατέθηκαν στο Ομόνοια – Απόλλων

Ο Έζρε έπιασε στον… ύπνο τους Πέδρο και Γιούστε, καθώς ήταν στην ευθεία του Λέσγιακς και με ένα σπριντ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, έγινε κάτοχος της μπάλας με την γνωστή συνέχεια. Το πότε θα ρίξει στη «μάχη» τον Ρομπέρζ ο Βουκομάνοβιτς μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Όμως, το δεδομένο είναι πως ο Απόλλων χρειάζεται επειγόντως τον Γάλλο.

Ο αγώνας θα μπορούσε να εξελισσόταν διαφορετικά για την λεμεσιανή ομάδα αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με αποκορύφωμα το χαμένο τετ-α-τετ του Γιαννιώτα στο 17’. Σε λάθη υπέπεσε και η άμυνα της Ομόνοιας, όμως ο Απόλλων δεν τα εκμεταλλεύτηκε. Ο Βουκομάνοβιτς δεν μπορούσε να κάνει και πολλά από τον πάγκο στην πορεία του αγώνα. Τις μοναδικές δύο επιθετικές λύσεις που είχε διαθέσιμες (Σαρδινέρο, Γκακπέ) τις έριξε στο ματς. Οι υπόλοιποι στον πάγκο ήταν οι Ρομπέρζ, Σάλαϊ, Αντωνιάδης, Σατσέτι και Βασιλείου. Εκ των υστέρων η επιλογή του Καρ να αποδεικνύεται λανθασμένη, αφού ο Άγγλος με καταγωγή από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Ενδεχομένως η επιλογή του Σατσέτι στα χαφ και η χρησιμοποίηση του Μάρκοβιτς σε ρόλο επιτελικού να ήταν πιο σοφή, αφού έτσι θα είχε άλλη μία διαθέσιμη λύση στον πάγκο για να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ο Απόλλων καλείται να βρει λύσεις στο σκοράρισμα πέραν του Σελάγια, διαφορετικά θα έχει πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Aπόλλων: Σοβαρή η ζημιά του Ενσούε, ο χρόνος απουσίας του

Όσο ποιοτικό ρόστερ και να διαθέτει μία ομάδα όταν απουσιάζουν σ’ έναν αγώνα ποδοσφαιριστές όπως οι Παπουλής, Περέιρα, Εμπιντά και Ενσούε δύσκολα μπορεί να τις αναπληρώσει. Όμως, είναι και αυτά στο παιχνίδι και θα μετρήσουν στη σούμα που θα γίνει το Μάη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ