aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Απίστευτη επιστροφή

Απόλλων: Απίστευτη επιστροφή

Από την 23η αγωνιστική και εντεύθεν, είτε παίζει καλά είτε παίζει μέτρια, ο Απόλλων παρουσιάζει αξιοπρόσεκτη συνέπεια και ασφαλώς, καταγράφει τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή από οποιανδήποτε άλλην ομάδα στον α΄ όμιλο. Κατά τις τελευταίες 10 στροφές, τρέχει σαν αφηνιασμένο άλογο και μετά την προχθεσινή νίκη επί της Ομόνοιας, διεκδικεί  επί ίσοις όροις εισιτήριο για τα προκριματικά του νέου Κόνφερενς Λιγκ.

Μετρώντας 8 νίκες και 2 ήττες, άρα 24 πιστωμένους βαθμούς από τους 30 που διεκδίκησε, μετέτρεψε το -13 από την Πάφος FC σε 0, το -19 από την ΑΕΚ σε -3 και το -17 από τον ΑΠΟΕΛ σε -6. Κέρδισε 2 θέσεις στη βαθμολογία και κυρίως, βρίσκεται σε απόστασης αναπνοής από την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Με τις επιδόσεις που σημειώνουν οι περσινοί πρωταθλητές από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου, εννοείται ότι εάν είχαν 2-3 λιγότερες βαθμολογικές απώλειες στην α΄φάση, τότε θα διεκδικούσαν τη διατήρηση του στέμματός τους. Να μην ξεχνάμε πως μετρούν 1 μηδενισμό στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ.

Ρίχνοντας πιο προσεχτική ματιά στις βαθμολογίες που παρουσιάζουμε και εστιάζοντας στις στατικές κατηγορίες, αντιλαμβάνεστε ακόμα περισσότερο την εκ διαμέτρου αντίθετη αγωνιστική εικόνα του Απόλλωνα. Σε 23 αγωνιστικές πέτυχε 10 μόλις νίκες, σημείωσε 27 γκολ (μ.ο. 1,17) και δέχθηκε 25 (μ.ο.: 1,08). Στις τελευταίες 10, τώρα, πανηγύρισε 8 νίκες, σκόραρε 16 φορές (μ.ο.: 1,6) και δέχθηκε 6 τέρματα (μ.ο.: 0,6).

Η πορεία αντεπίθεσης με τον Μπογκντάν Αντόνε είχε τα ακόλουθα (κατά σειρά) «θύματα»: Ακρίτας 3-1, ΑΕΚ 2-1, ΑΕΛ 2-0, ΑΕΚ 1-0, Ομόνοια 3-1, ΑΠΟΕΛ 2-0, ΑΕΚ 1-0, Ομόνοια 2-1 και ενδιάμεσα, ήλθαν οι ήττες από τους Αρη (0-1), Πάφος FC (0-1), βγάζοντας στο αμέσως επόμενο αντίδραση. Κάτι που δεν είχε σε κανένα σημείο της α΄φάσης του πρωταθλήματος.

Untitled 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ