aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων/Αμινί: Διπλά και τρίδιπλα για να αποφύγει το «καρδιογράφημα»

Απόλλων/Αμινί: Διπλά και τρίδιπλα για να αποφύγει το «καρδιογράφημα»

Με πατέρα από το Αφγανιστάν και μητέρα από τη Νικαράγουα, ο Αμινί γεννήθηκε πριν 28 χρόνια (20.4.1993) στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και από νωρίς χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα «φαινόμενα» της γενιάς του. Σε ηλικία 16 ετών ο Μουσταφά Αμίνι κατέγραψε 23 συμμετοχές στο υψηλότερο επίπεδο της Αυστραλίας, με τη φανέλα της Σέντραλ Κοστ Μάρινερς.

Αυτή ήταν και η αφορμή για τη μάχη που… ξέσπασε ανάμεσα σε Μπάγερν και Ντόρτμουντ για την απόκτησή του. Τελικά ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν αυτός που κατάφερε να τον πείσει και να του αποσπάσει την υπογραφή, έναντι 300.000 ευρώ.

Τη σεζόν 2011-12 επέστρεψε ξανά ως δανεικός στη Σέντραλ Κοστ Μάρινερς, στην οποία ήταν ξανά βασικό στέλεχος και κατέγραψε 18 συμμετοχές. Αυτή ήταν και η τελευταία μέχρι σήμερα αγωνιστική περίοδος στη χώρα του. Τα επόμενα τρία χρόνια (2012-15) τα πέρασε στη δεύτερη ομάδα των Βεστφαλών, ενώ κατά καιρούς βρέθηκε στην αποστολή της πρώτης ομάδας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κάνει ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα.

Αφού απέτυχε να κάνει την καριέρα που ονειρευόταν στη Γερμανία αποφάσισε να μετακινηθεί στη Δανία. Εκεί όπου έμεινε για πέντε σεζόν, μία στη Ράντερς και τέσσερις στην Άαρχους. Η θητεία του στη σκανδιναβική χώρα έμοιαζε με καρδιογράφημα και ο λόγος ήταν ξεκάθαρος. «Όποτε κατάφερνε να αγωνιστεί σε μερικά συνεχόμενα ματς, σχεδόν πάντα προέκυπτε ένας τραυματισμός που τον κρατούσε πίσω», τονίζει σε αφιέρωμα στον Αμίνι η ιστοσελίδα theroar.com.au. Στους συχνούς τραυματισμούς αποδίδει το γεγονός ότι ποτέ δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις ψηλές προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του.

Στα 28 του χρόνια πλέον, ως ελεύθερος από τον περασμένο Ιανουάριο, το τελευταίο διάστημα ο Αμινί βρισκόταν στο Σίδνεϊ και προσπαθούσε να ξεπεράσει έναν ακόμα τραυματισμό. Πολλές ομάδες της Αυστραλίας σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, εξέτασαν το ενδεχόμενο απόκτησης του το τελευταίο εξάμηνο, ωστόσο όλες κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα. Πως η απόκτηση του εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο.

Ρίσκο που δεν είναι διατεθειμένος να πάρει ο Απόλλων. Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ ξέρει από πρώτο χέρι και την ποδοσφαιρική αξία του Μουσταφά Αμίνι και την ιδιαιτερότητα της περίπτωσής του. Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν ήταν η σημερινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριου Κωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε ότι θα σκεφτούν διπλά και τρίδιπλα εάν θα επικυρώσουν τη συμφωνία μαζί του εάν δεν καταφέρει να περάσει με επιτυχία όλα τα δοκιμαστικά.

«Του Αμίνι θα καθυστερήσει ακόμη λίγο, αφού θα περάσει από κάποια διαδικασία από εύλογο χρονικό διάστημα και αν είναι σε θέση να αγωνιστεί θα επικυρώσουμε τη μεταξύ μας συμφωνία. Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει από την άλλη εβδομάδα και μετά, θα το σκεφτούμε διπλά και τρίδιπλα», ήταν η σχετική τοποθέτηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ