aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCONFERENCE LEAGUEΑπόλλων – Αλκμάαρ 1-0: Σεφτέ με… γαλλικό κλειδί και φουλ για πρόκριση!

Απόλλων – Αλκμάαρ 1-0: Σεφτέ με… γαλλικό κλειδί και φουλ για πρόκριση!

Έκτη και… φαρμακερή! Ο Απόλλων μετά από πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς κόντρα σε ολλανδικές ομάδες, επικράτησε της Αλκμάαρ με 1-0 στο ΓΣΠ, για την 4η αγωνιστική του Κόνφερενς Λιγκ και έκανε «σεφτέ» στον όμιλο, χάρις σε γκολ του Βαλεντίν Ρομπέρζ (32’).

Νίκη από «χρυσάφι» για τους κυανόλευκους της Λεμεσού που ανεβαίνουν στους 4 βαθμούς στον όμιλο και μπαίνουν για τα καλά στο παιχνίδι πρόκρισης. Στις 22:00 το άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα σε Βαντούζ και Ντνίπρο.

Ο Απόλλων πρόσθεσε επίσης, €500.000 στο ταμείο του, το οποίο είναι το ποσό που δίνει η ΟΥΕΦΑ ως πριμ για κάθε νίκη στους ομίλους της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πολύ καλή συνολικά η εμφάνιση των λεμεσιανών, που μπήκαν με αρκετή διάθεση στο ματς, επιτέθηκαν και ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στη συνέχεια αμύνθηκαν σωστά και με συνέπεια, ακόμα και όταν οι Ολλανδοί πήραν ρίσκα ανεβάζοντας παίκτες στην περιοχή του Γιοβάνοβιτς, καταφέρνοντας να μην απειληθούν ιδιαίτερα. Κράτησαν έτσι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ακολουθούν τα ματς κόντρα σε Ντνίπρο (εκτός) και Βαντζού (εντός).

Το ματς

Με επιθετική διάθεση μπήκε στο ματς ο Απόλλων, ψάχνοντας για διαδρόμους προς την περιοχή της Αλκμάαρ. Οι Ολλανδοί ωστόσο, ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, όταν ο Ντε Βιτ στο 7ο λεπτό με κεφαλιά «σημάδεψε» το δοκάρι. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στη συνέχεια, με τους κυανόλευκους να έχουν ελαφρώς την κατοχή της μπάλας, όμως να μην μπορούν να απειλήσουν. Στην πρώτη τους ουσιαστικά καλή ευκαιρία οι παίκτες του Νταβίδ Καταλά κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, όταν στο 32’ ο Ρομπέρζ με καρφωτή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιόστεν νίκησε τον Βέρχουλστ, διαμορφώνοντας το 1-0. Σκορ που έμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς ο Απόλλωνα να απειλείται ιδιαίτερα.

Στην επανάληψη ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση της λεμεσιανής ομάδας να προστατέψει το υπέρ της σκορ, αφού από νωρίς οπισθοχώρησε και προσπάθησε να χτυπήσει μέσω αντεπιθέσεων. Η Αλκμάαρ πήρε τον έλεγχο και σταδιακά αύξησε την πίεση, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα των κυανολεύκων δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει ευκαιρίες, πέραν ελάχιστων περιπτώσεων. Κράτησαν έτσι, μέχρι τέλους το 1-0…

Sdwethy

4η αγωνιστική
Απόλλων – Αλκμάαρ
Βαντούζ – Ντνίπρο 22:00

5η αγωνιστική (27/10)
Βαντούζ – Αλκμάαρ 19:45
Ντνίπρο – Απόλλων 22:00

Scdsvb

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Νταβίδ Καταλά):  Α. Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Αρτυματάς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Χ. Κυριάκου (81′ Β. Γιοβάνοβιτς), Σπόλιαριτς (56′ Κολ), Σαχάρ, Γιόστεν (56′ Ζράντι), Ντιγκινί (64′ Χέντι), Νταμπό (46′ Πίττας).

Άλκμααρ (Βίνσεντ Γιάνσεν): Βέρχουλστ, Χατζηδιάκος (46′ Λάχντο), Μπεουκεμά, Ντέκερ (63′ Κοπμάινερς), Κέρκεζ (63′ Μ. Ντε Βιτ), Κλάσι (46′ Όντγκαρντ), Μπαζόερ, Ρέιντερς, Σουγκαβάρα, Κάρλσον (63′ Βαν Μπρεντέροντε), Ντ. Ντε Βιτ.

Σκόρερ: Ρομπέρζ 32′ / –

Κίτρινες: Α. Γιοβάνοβιτς / Χατζηδιάκος, Όνγκαρντ, Ντ. Ντε Βιτ

Αποβολές: – / –

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Μόρτεν Κροχ (Δανία).

Α’ βοηθός: Γουόλενμπεργκ Ρασμούσεν (Δανία).

Β’ βοηθός: Τζέσπερ Νταλ (Δανία).

4ος: Μικέλ Ρέντερ (Δανία).

ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7′ Πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, για την Αλκμάαρ. Μετά από σέντρα του Κέρκεζ από αριστερά, ο Ντε Βιτ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

12′ Πρώτη καλή στιγμή και για τον Απόλλωνα. Ο Χ. Κυριάκου εκτέλεσε με σέντρα το φάουλ, δεν μπόρεσε ο Ντιγκινί με το κεφάλι.

– Έχει επιθετική διάθεση ο Απόλλων, ψάχνει για διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

19′ Σέντρα του Ντιγκινί από αριστερά, ο Γιόστεν απείλησε με κεφαλιά. Μπλόκαρε εύκολα ο Βέρχουλστ.

21′ Με τις γροθιές απομακρύνει ο Γιοβάνοβιτς τη σέντρα του Κάρλσον πριν ο Ντε Βιτ μπει στην πορεία της μπάλας.

26′ Φάουλ του Καμπράλ στον Βέρχουλστ, έμεινε για λίγο στο έδαφος ο τερματοφύλακας της Αλκμάαρ. Σηκώθηκε και συνεχίζεται κανονικά το ματς.

27′ Λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα και διπλή ευκαιρία για την Αλκμάαρ. Ο Γιοβάνοβιτς απομάκρυνε την μπάλα σε πρώτη φάση μετά την κόντρα, το σουτ του Κάρλσον στην επαναφορά έδιωξε ο Ρομπέρζ πάνω στη γραμμή.

32′ ΓΚΟΛ 1-0 Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιόστεν, ο Ρομπέρζ με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ.

43′ Πολύ μακρινό σουτ του Σπόλιαριτς, απομάκρυνε ο Βέρχουλστ.

– Δύο λεπτά ο έξτρα χρόνος.

45+2′ Κίτρινη στον Χατζηδιάκο, για φάουλ στον Σαχάρ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αλλαγή για τον Απόλλωνα, πρώτη στο ματς. Ο Πίττας στη θέση του Νταμπό.

46′ Διπλή αλλαγή για την Αλκμάαρ. Όντγκαρντ και Λάχντο εντός, Κλάσι και Χατζηδιάκος εκτός.

54′ Εκτός περιοχής σουτ του Σουγκαβάρα, λίγο έξω.

56′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Κολ και Ζράντι αντί των Σπόλιαριτς και Γιόστεν.

62′ Σουτ του Ζράντι, άστοχο.

63′ Τριπλή αλλαγή για την Αλκμάαρ. Μ. Ντε Βιτ, Κοπμάινερς και Βαν Μπρεντέροντε στις θέσεις των Κέρκεζ, Ντέκερ και Κάρλσον.

64′ Χέντι στη θέση του Ντιγκινί.

73′ Κίτρινη κάρτα στον Όντγκαρντ.

77′ Καλή χαμένη ευκαιρία για την Αλκμάαρ. Το σουτ του Βαν Μπρεντέροντε, έβλαε την προβολή ο Χαμάς και απομάκρυνε.

81′ Β. Γιοβάνοβιτς στη θέση του Χ. Κυριάκου.

83′ Μπλοκάρει ο Γιοβάνοβιτς το σουτ του Ντ. Ντε Βιτ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ