aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Αλεσάμι, ο αντι-Γκεριέ!

Απόλλων: Αλεσάμι, ο αντι-Γκεριέ!

Προσφάτως, ο Νίκος Κίρζης είχε αναφέρει ότι ο Απόλλων κινείται για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ και μάλιστα, βρίσκεται σε συζητήσεις με υποψήφιο μετεγγραφικό στόχο. Από τη στιγμή που οι επαφές προχώρησαν, όχι μόνο διέρρευσε αυτομάτως η ταυτότητα του παίκτη που έρχεται για να καλύψει το ομολογουμένως μεγάλο κενό που άφησε ο Ντόναλντ Γκεριέ, αλλά… έσκασε ώρες μετά και η σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για τον έμπειρο Χαϊτάμ Αλεσάμι, με τον οποίο επήλθε συμφωνία χρονικής διάρκεια δύο ετών και αναμένεται στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να μπει στην εξίσωση του συνόλου.

Με τον γρήγορο και ευέλικτο 30χρονο διεθνή Νορβηγό, οι συζητήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα. Βλέπετε, πριν δώσει χθες την τελική του απάντηση, προφανώς περίμενε να διαπιστώσει κατά πόσον υπήρχε η προοπτική να μετακομίσει στην Μπεσίκτας.

Αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στη μεσαία γραμμή ως εξτρέμ, κάτι που έχει κάνει εξάλλου αρκετές φορές στην καριέρα του. Εν ολίγοις, το «πακέτο» που κουβαλά ο Αλεσάμι παραπέμπει σε αυτό του Γκεριέ.

Πρόκειται για παίκτη που αναπτύσσει επιθετικές πρωτοβουλίες και γι’ αυτό άλλωστε στην καριέρα του έπαιξε 56 φορές ως αριστερός χαφ σε σχηματισμό 4-4-2 και 2 φορές ως εξτρέμ. Μάλιστα, σε 5 αγώνες είχε χρησιμοποιηθεί (εξ ανάγκης προφανώς) στο κέντρο της οπισθοφυλακής.

Ο Νορβηγός, γεννημένος στο Όσλο, με καταγωγή από το Μαρόκο, την περσινή σεζόν στη Ρωσία με τα χρώματα της Ροστόφ, μετρώντας 14 συμμετοχές. Προηγουμένως είχε περάσει από τα γαλλικά γήπεδα, αγωνιζόμενος στην Αμιάν.

Από το 2016 έως το 2019, είχε εντυπωσιακή παρουσία στην Παλέρμο. Το «κοντέρ» του στην ιταλική ομάδα είχε φρενάρει στις 94 συμμετοχές, στα 2 γκολ και στις 9 ασίστ. Συμμετείχε 31 και 55 παιχνίδια στις δύο μεγάλες κατηγορίας της χώρας, αντιστοίχως.

Για να εξασφαλίσει η Παλέρμο τα δικαιώματά του, είχε καταβάλει 1.200.000 στην Γκέτεμποργκ, σύλλογος που θήτευσε για δύο σεζόν, μετρώντας 74 ματς. Επίσης, είναι 31 φορές διεθνής με τη Νορβηγία, με την τελευταία συμμετοχή να εντοπίζεται στις 7 Σεπτεμβρίου 2020. Στις κλήσεις του Σολμπάκεν βρέθηκε για τελευταία φορά τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς να πάρει λεπτά συμμετοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ