aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥAπόλλων: Αυτό κι αν είναι στοίχημα

Aπόλλων: Αυτό κι αν είναι στοίχημα

Σε ένα παιχνίδι της «υφής» του αυριανού, όπου ο Απόλλων είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη απέναντι στον ουραγό Εθνικό, αυτό που έχει αναμφισβήτητα πρωτεύοντα ρόλο είναι η καλή λειτουργία της ομάδας της Λεμεσού στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης. Δηλαδή, από το πόσο αποδοτικά θα λειτουργήσουν οι ποδοσφαιριστές που θα συνθέσουν τη μεσοεπιθετική γραμμή, θα εξαρτηθεί εν πολλοίς το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο Δασάκι.

Για να στεφθεί με επιτυχία η αποστολή της ομάδας του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, προφανώς και δεν θα αρκεί μόνο το εν λόγω στοιχείο. Η αρμονική συνύπαρξη των παικτών που θα απαρτίζουν την αμυντική διάταξη αποτελεί άλλο ένα στοίχημα που καλείται να κερδίσουν οι κυανόλευκοι καθώς ο αντίπαλος, ιδιαίτερα αγωνιζόμενος εντός έδρας, παρουσιάζεται πολύ πιο απαιτητικός επιθετικά σε σχέση με τα ματς μακριά από το «σπίτι» του.

Η αλήθεια είναι πως μία ανησυχία περισσότερη γεννάται για το τεχνικό τιμ αφού οι τρεις από τους πέντε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο κέντρο της οπισθοφυλακής είναι εκτός επιλογών. Οι Βαλεντίν Ρομπέρζ και Φάνος Κατελάρης είναι τιμωρημένοι, την ίδια ώρα που Γιώργος Μαλεκκίδης αποκόμισε προχθές σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Εάν ο κόουτς του Απόλλωνα, επομένως, δεν προχωρήσει σε «αλχημείες», δηλαδή να μεταφέρει τον Ντανίλο Σπόλιαριτς στην άμυνα, τότε οι Βουκασίν Γιοβάνοβιτς και Ουέλινγκτον Νασιμέντο θα συνθέσουν για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Απόλλωνα. Όλη και όλη, μία συμμετοχή μετρούν αμφότεροι στο αρχικό σχήμα σε ματς πρωταθλήματος, ο πρώτος στη νίκη απέναντι στη Δόξα (3-0) και ο δεύτερος στη βαριά ήττα από την ΑΕΚ (1-4).

Ως εκ τούτου, το αυριανό παιχνίδι αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους δύο ποδοσφαιριστές να αγωνισθούν και να αποδείξουν στον προπονητή τους ότι αξίζουν περισσότερων ευκαιριών στη συνέχεια του μαραθωνίου. Ιδιαίτερα ο Ουέλινγκτον, ο οποίος βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο στην ομάδα της Λεμεσού και δεν έπεισε έως τώρα για την αξία του. Το κοντέρ του «γράφει» 128 λεπτά στο πρωτάθλημα και 180 λεπτά στο Κόνφερενς Λιγκ. Όσον αφορά στον Γιοβάνοβιτς, δεν διένυσε το πρόγραμμα προετοιμασίας στον Απόλλωνα, αφού προστέθηκε στο ρόστερ την τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου. Χρησιμοποιήθηκε σε δύο ματς του πρωταθλήματος για 102 (συνολικά) λεπτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ