aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Αχίλλειος πτέρνα...

Απόλλων: Αχίλλειος πτέρνα…

Στο γενικότερο πλαίσιο των αλλαγών που έγιναν στον Απόλλωνα, κατά το περασμένο καλοκαίρι, δεν μπορούσε να μη γίνει φρεσκάρισμα και στην αμυντική γραμμή. Μετά την αποχώρηση του Έκτορ Γιούστε κατόπιν τεσσάρων συναπτών ετών, οι κυανόλευκοι «ξεσκόνισαν» την αγορά, καταλήγοντας στην επιλογή του Ουέλινγκτον Νασιμέντο. Η αλήθεια είναι πως, βάσει βιογραφικού, πληρούσε τα κριτήρια που είχαν τεθεί από τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ για την κάλυψη της θέσης του κεντρικού αμυντικού. Από το 2017, υπενθυμίζουμε, αγωνιζόταν στην Ινσταμπούλσπορ Τουρκίας, με την οποία πραγματοποίησε γεμάτες σεζόν, ξεπερνώντας τις 100 συμμετοχές.

Παρά το γεγονός ότι ενσωματώθηκε στο σύνολο από την τρίτη εβδομάδα του περασμένου Ιουνίου, δηλαδή αποτέλεσε μία εκ των πρώτων κινήσεων στη μετεγγραφική σκακιέρα, οι «πτήσεις» του Βραζιλιάνου εξακολουθούν να είναι σε χαμηλά επίπεδα. Όποτε κλήθηκε να αγωνισθεί στο αρχικό σχήμα, δεν απέφυγε τα λάθη, με την ομάδα της Λεμεσού να πληρώνει τα πλείστα εξ αυτών. Από την πρώτη εμφάνιση απέναντι στη Ζίλινα μέχρι και την πρόσφατη κόντρα στην ΑΕΚ, ο υψηλόσωμος στόπερ είναι επιρρεπής στις γκέλες, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στις τάξεις του Απόλλωνα.

Είναι γι΄ αυτό, άλλωστε, που ο Γερμανός προπονητής μονιμοποίησε τους Βαλεντίν Ρομπέρζ και Φάνο Κατελάρη στην καρδιά της οπισθοφυλακής, ωστόσο η απουσία του τελευταίου στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής έφερε τον Νασιμέντο στο αρχικό σχήμα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Για τον πρόωρο αποκλεισμό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την πρώτη ήττα στο τρέχον πρωτάθλημα  εννοείται ότι δεν ευθύνεται αποκλειστικά ο 26χρονος παίκτης. Ωστόσο δεν παρουσίασε κάτι το θετικό και μέχρι στιγμής εξελίσσεται σε αδύναμο κρίκο στην οπισθοφυλακή.

Θα πάρει περισσότερες ευκαιρία από τον Τσόρνιγκερ; Αυτό, προφανώς, θα απαντηθεί στη συνέχεια. Να μην ξεχνάμε πως ο Βούκασιν Γιοβάνοβιτς, που προστέθηκε στη σκακιέρα του Γερμανού κόουτς, μετρά αντίστροφα για να μπει στην εξίσωση του συνόλου και ως εκ τούτου θα τεθεί πιο ψηλά στις προτιμήσεις έναντι του Νασιμέντο, που παρεμπιπτόντως υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ