aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπό το Ζύγι με το διπλοκάμπινο με τον παππού Χάμπο

Από το Ζύγι με το διπλοκάμπινο με τον παππού Χάμπο

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ούτε φέτος έλειψαν οι τραυματισμοί για τον Χάμπο Κυριάκου. Είναι όμως μία χρονιά, η φετινή, που έχει καταφέρει να αγωνιστεί όσο ποτέ άλλοτε στην καριέρα του. Έχει υπερδιπλασιάσει τα λεπτά συμμετοχής του και με τον Σωφρόνη Αυγουστή και έχει πάρει θέση για τα καλά στην ενδεκάδα.

Τον γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια, αν και μόλις πριν περίπου ένα μήνα έχει συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας του. Κι όμως, εδώ και πάνω από πενταετία έχει καταφέρει με το ταλέντο του να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα. Όχι για πολλά και ούτε σε συνεχόμενα παιχνίδια (με τον Στοϊκίτσα την περίοδο 2011-12 το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα κόντρα στην Αλκή). Αυτό δεν είχε να κάνει με το ταλέντο του, ούτε με τις εμμονές των προπονητών του. Περισσότερο με την ατυχία του.

Και σήμερα καταφέρνει να επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, έστω και λίγο αργοπορημένα, γιατί πάλεψε με τον εαυτό του και σμίλεψε τον χαρακτήρα του έτσι ώστε να αντέχει στις κακοτοπιές. Μαθημένος ήταν άλλωστε από μικρό παιδί. Γιατί καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά πήγαινε στις προπονήσεις με τον παππού του, τον Χάμπο, με το διπλοκάμπινο, κάνοντας τη διαδρομή Ζύγι – Λεμεσός. Αρχικά στην Ακαδημία Campus Sportivo και ακολούθως από τα 14 και έπειτα στον Απόλλωνα.

Σε αυτή την ηλικία (22) ο Χάμπος πρόλαβε να πανηγυρίσει δύο κατακτήσεις κυπέλλων αγωνιζόμενος στην ενδεκάδα κόντρα στην ΑΕΛ και την Ομόνοια. Έχει να λέει ότι μετείχε και δύο φορές σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και έμεινε και αρκετούς μήνες εκτός ομάδας λόγω χιαστών (δύο φορές).

Δεν του έκανε κανείς χάρη. Αντίθετα ό,τι πέτυχε, το πέτυχε γιατί δείχνει άνθρωπος με ισχυρό χαρακτήρα. Η θέληση, το πείσμα παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς τού έχουν ενισχύσει τον χαρακτήρα που χτίζει γενικότερα από την εφηβική του ηλικία. Σήμερα έχει καταφέρει να επιστρέψει ξανά στο προσκήνιο.

Θα λείψει από το ντέρμπι με την ΑΕΛ με την έναρξη των φετινών πλέι οφ. Θα επιστρέψει όμως για τα υπόλοιπα. Ήδη έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί ως κεντρικός αμυντικός και ως αμυντικός μέσος. Μπορεί να συνδυάσει τη μαχητικότητά του με την επιδεξιότητα και την ωριμότητα. Ο φετινός Χάμπος είναι μια αξιόπιστη επιλογή.

Του χρόνου μπορεί να αναδειχθεί ως η ηγετική μορφή του Απόλλωνα και -ποιος ξέρει;- ίσως τον επόμενο να αποτελέσει λύση για ομάδα του εξωτερικού αποφέροντας και στον σύλλογο που τον ανέδειξε και επένδυσε σε αυτόν και ένα σεβαστό ποσό για τη μετακίνησή του. Γερός να ’ναι και… όλα γίνονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ