aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑντόνε: «Κάναμε πολύ καλή δουλειά αυτούς τους τρεις μήνες - Πιστεύω σε ευρωπαϊκό εισιτήριο»

Αντόνε: «Κάναμε πολύ καλή δουλειά αυτούς τους τρεις μήνες – Πιστεύω σε ευρωπαϊκό εισιτήριο»

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα του Απόλλωνα παραχώρησε ο Μπογκντάν Αντόνε, με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές μέχρι το 2025. Μεταξύ άλλων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του μέχρι στιγμής στους κυανόλευκους, αναφέροντας επίσης ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Όσα δήλωσε ο Μπογκτάν Αντόνε:

Πρώτα απ’ όλα, συγχαρητήρια για το νέο συμβόλαιο, τι σημαίνει αυτό για σένα; «Σας ευχαριστώ. Αυτό σημαίνει ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά σε αυτούς τους τρεις μήνες που βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε όμως ακόμα τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια για να τελειώσουμε τη σεζόν όπως θέλουμε εμείς, όπως θέλουν οι οπαδοί μας, όπως θέλει η διοίκηση, ο πρόεδρος και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στον σύλλογο. Και θα είναι καταπληκτικό επίτευγμα για εμάς, για τον σύλλογο, για τους παίκτες. Και εγώ προσωπικά το πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να κερδίσουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Από τότε που βρίσκεσαι στη Λεμεσό, ο Απόλλωνας μετρά οκτώ νίκες σε 10 παιχνίδια, κάτι το οποίο είναι σπουδαίος απολογισμός. Πιστεύετε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο; «Ναι, γιατί από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα τους είπα τι ήταν αυτό που θέλω να πετύχω, αυτό που θέλω να πετύχει ο σύλλογος και επίσης τους εξήγησα τι ήθελα να κάνουν οι παίκτες για να επιτύχουμε τον στόχο μας. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Ο κόσμος με ξέρει από τότε που ήμουν ποδοσφαιριστής, όταν αγωνιζόμουν με πάθος και ένταση. Έτσι είμαι και σήμερα ως προπονητής. Ίσως κάποιοι ή οι περισσότεροι να έλεγαν, ότι είμαι τρελός όταν πρωτοήρθα κι έλεγα ότι στόχος μας είναι να παλέψουμε για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και είχαμε τόσους βαθμούς διαφορά από τις προπορευόμενες ομάδες. Και πραγματικά πιστεύω ότι αν το ΑΠΟΕΛ ή ο Άρης ήταν στον τελικό κυπέλλου και η τέταρτη θέση οδηγούσε στην Ευρώπη, τότε αυτός ο στόχος θα ήταν στα χέρια μας τώρα. Αλλά τώρα αυτά είναι τα δεδομένα, μόνο οι πρώτες τρεις θέσεις οδηγούν στην Ευρώπη και γι’ αυτό ακόμη παλεύουμε. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε και είμαι σίγουρος ότι θα “πολεμήσουμε” μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρωταθλήματος για να πάμε στην Ευρώπη».

Υπέγραψες συμβόλαιο για δύο χρόνια. Τι μπορούμε να πούμε για την επόμενη σεζόν; «Όλα εξαρτώνται από τη κατάληξη που θα έχει το φετινό πρωτάθλημα. Εύχομαι να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την σεζόν και να παίζουμε στην Ευρώπη.

Το σίγουρο για την επόμενη περίοδο είναι ότι ο στόχος μας θα είναι το πρωτάθλημα, όπως κάνει κάθε χρόνο αυτή η ομάδα. Θα πρέπει να παλέψουμε γι’ αυτό. Θα δούμε το καλοκαίρι τι ανάγκες έχει η ομάδα και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις ισορροπία κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν στη Β’ φάση να έχεις την απαιτούμενη ενέργεια για να τα δώσεις όλα. Δεν μπορείς να είσαι πρώτος σε όλη τη σεζόν και όταν έρθουν τα playoffs να μην καταφέρνεις να έχεις νίκη. Στόχος μας θα είναι να βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής και όταν εισέλθουμε στη Β’ φάση να τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Αυτά για του χρόνου όμως. Προηγείται αυτή η σεζόν και οι τρεις αγώνες που απομένουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο σε ότι αφορά το έμψυχο δυναμικό. Έχουμε στόχο για φέτος, είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτόν, διαθέτουμε εξαιρετικό ρόστερ με ποδοσφαιριστές που έχουν πολύ καλό χαρακτήρα, μαχητικό πνεύμα και που παλεύουν σε κάθε αγώνα για να κερδίζουν. Όπως είπα και πριν όλα εξαρτώνται από την τελική κατάταξη. Ο πρώτος στόχος είναι να βγούμε στην Ευρώπη φέτος και μετά βλέπουμε πως θα ενισχύσουμε την ομάδα στη νέα σεζόν».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο ενόψει της συνέχειας; «Πρώτα πρώτα θέλω να τους ευχαριστήσω που είναι δίπλα μας και να τους ζητήσω να συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι το τέλος. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, το χειροκρότημα που μας προσφέρουν και η φωνή τους στο γήπεδο μας δίνουν αυτοπεποίθηση και μας ωθούν για να παίρνουμε τις νίκες.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τη διοίκηση, ιδιαίτερα τον πρόεδρο Νίκο Κίρζη, για την ευκαιρία που μου έδωσε να βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Όπως ανέφερα και στις πρώτες μου δηλώσεις όταν ήρθα, το να καθοδηγώ τον Απόλλωνα είναι κάτι σαν όνειρο για εμένα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ