aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΆνθιμος Παντελή και Κωνσταντίνος Αριστοτέλους

Άνθιμος Παντελή και Κωνσταντίνος Αριστοτέλους

Δύο συνεντεύξεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας U21 του Απόλλωνα “φιλοξενούνται” στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Αναλυτικά:

“Η ομάδα μας των U– 21 έκανε το τρία στα τρία, κερδίζοντας εντός έδρας την ομάδα της Καρμιώτισσας με 3-1, ανατρέποντας, μάλιστα, τα εις βάρος της δεδομένα.

Η ομάδα βρίσκεται στη πρώτη θέση, έχοντας το απόλυτο, «βγάζοντας» ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, αφού κέρδισε ΑΕΚ, Ομόνοια, Καρμιώτισσα και τη Κυριακή ταξιδεύει στο Μενεού για να αντιμετωπίσει τη Νέα Σαλαμίνα.

Συνομιλήσαμε με τους Άνθιμο Παντελή και Κωνσταντίνο Αριστοτέλους για τη νέα νίκη την ομάδα μας αλλά και για το επερχόμενο παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους.

Άνθιμος Παντελή – Δεξί εξτρέμ

Νικήσατε τη Καρμιώτισσα με 3-1, παρόλο που χάνατε από το πέμπτο μόλις λεπτό.

Μπήκαμε πάρα πολύ δυνατά, πιέζοντας πολύ ψηλά τον αντίπαλο μας και έχονταςτη κατοχή καθ` όλη τη διάρκεια του αγώνα. Απλά σε μία αντεπίθεση που μας έκαναν δεχθήκαμε το γκολ.

Και μετά, πώς γύρισε το παιχνίδι;

Η υπεροχή μας μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν σε μία στημένη φάση ισοφάρισε ο Χάμπος (Κυριάκου) με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Εκτός από τον Χάμπο, στο παιχνίδι συμμετείχαν κι άλλα παιδιά της πρώτης ομάδας. Οι Ανδρέας Καρώ, Άλι Ρέινολντς και Γιάννης Πίττας.

Μας βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό, αλλά πιστεύω ότι πάλι θα κερδίζαμε. Ήταν σημαντική η παρουσία τους και η εμπειρία τους, αλλά θεωρώ ότι θα κάναμε την ίδια εμφάνιση και το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.

Εσύ, δεν ήσουν από τους βασικούς, αλλά πέρασες στο ημίχρονο, βοηθώντας την ομάδα σου να ανατρέψει το παιχνίδι.

Βοήθησα όσο μπορούσα. Πίεζα ψηλά την αντίπαλη άμυνα όπως ήταν και οι οδηγίες του προπονητή, μετέφερα το παιχνίδι στα πλάγια και γενικά νομίζω πως έκανα μία πολύ καλή εμφάνιση.

Πες μας κάτι για τα χαρακτηριστικά σου. Η θέση σου είναι δεξί εξτρέμ, αλλά υπάρχουν πολλών ειδών ακραίοι, είναι αυτοί που συγκλίνουν και τελειώνουν μόνοι τους τις φάσεις αλλά και οι άλλοι, της παλιάς κοπής που μένουν στη γραμμή και σεντράρουν.

Το καλύτερο μου στοιχείο είναι η ταχύτητα μου και η σέντρα μου. Ναι, είμαι δεξί εξτρέμ, αλλά μπορώ να παίξω και από τα αριστερά. Εγώ προτιμώ στα δεξιά, αφού μου αρέσει να είμαι πάνω στη γραμμή και να σεντράρω, παρόλο που μπορώ να συγκλίνω αν μου ζητηθεί από τον προπονητή μου.

Το επόμενο παιχνίδι η Νέα Σαλαμίνα. Τι αναμένετε;

Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Ξεκινήσαμε πολύ καλά και είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο μας, τη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Περιμένατε αυτό το ιδανικό ξεκίνημα; Κερδίσατε εντός την ΑΕΚ, εκτός, την Ομόνοια και τις προάλλες, την Καρμιώτισσα.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο το πρόγραμμα, αλλά πιστεύουμε στην ομάδα και γι αυτό κερδίσαμε. Πάνω απ` όλα είμαστε σύνολο και νιώθουμε σαν οικογένεια. Είμαστε ένα.

Ο κόσμος ήρθε στο τελευταίο παιχνίδι να σας στηρίξει;

Ναι, υπήρχαν γύρω στα 150 άτομα που μας βοήθησαν να πάρουμε τη νίκη και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Μακάρι να έρχεται και περισσότερος κόσμος στο γήπεδο για να μας βλέπει, γιατί τον θέλουμε δίπλα μας και τον νιώθουμε όταν μας στηρίζει.

Κωνσταντίνος Αριστοτέλους – Δεξί μπακ

Η ομάδα σου πήρε ακόμη μία νίκη απέναντι στη Καρμιώτισσα. Πώς είδες εσύ το παιχνίδι;

Μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα και τη κατοχή, αλλά σε μία ολιγωρία της άμυνας, δεχθήκαμε ένα εύκολο γκολ από μία αντεπίθεση του αντιπάλου. Αυτή η εξέλιξη μας πείσμωσε περισσότερο και συνεχίσαμε πιο δυνατά για να ανατρέψουμε το σκορ. Νιώθαμε ότι ήταν θέμα χρόνου το γκολ, επειδή ήμασταν πολύ καλύτεροι και καταφέραμε με ένα πολύ όμορφο τέρμα του Χάμπου να ισοφαρίσουμε πριν το ημίχρονο.

Μπήκατε στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραρες εσύ και ο Εύδωρας Συλβέστρου από ένα γκολ και κερδίσατε με 3-1.

Το τέρμα που σημείωσα προήλθε από κόρνερ, όταν έγινε μια λάθος απομάκρυνση από τους αντιπάλους και με δυνατό σουτ, σκόραρα. Μετά από λίγο, σκόραρε και ο Εύδωρας το τελευταίο γκολ, αλλά το σκορ θα μπορούσε να ήταν και 5-1 με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε.

Μετά την Καρμιώτισσα, η Νέα Σαλαμίνα, εκτός έδρας, στο Μενεού. Πώς το βλέπετε; Θα πάτε με μόνο νίκες;

Αυτό που περιμένουμε είναι μία πολυπρόσωπη άμυνα με έντεκα ποδοσφαιριστές πίσω από την μπάλα, που θα παίζουν με αντεπιθέσεις και αυτό είναι κάτι που το συνηθίσαμε φέτος.

Πόσο εύκολο είναι να διασπαστούν οι αντίπαλες άμυνες, και πόσο μάλλον όταν προηγηθούν στο σκορ;

Ο μόνος τρόπος, είναι οι πολλές πάσες μέχρι να γίνει η κατάλληλη κίνηση από κάποιο συμπαίκτη μας και να βρεθεί ο χώρος για να πραγματοποιηθεί η κάθετη πάσα που θα δημιουργήσει το ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα.

Σας βοήθησε η παρουσία των πιο έμπειρων ποδοσφαιριστών που ήταν μαζί σας;

Ιδιαίτερα η παρουσία του Χάμπου ήταν σημαντική, χωρίς να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν μας βοήθησαν.

Προπονήθηκες αρκετές φορές με τη πρώτη ομάδα με αποκορύφωμα την παρουσία σου στο φιλικό αγώνα με την Ομόνοια για την τιμητική του Νούνο Ασίς. Πώς ήταν η εμπειρία;

Ναι, συμμετέχω από πέρσι σε αρκετές προπονήσεις της πρώτης ομάδας και φέτος είχα και την ευκαιρία να αγωνιστώ στο φιλικό με την Ομόνοια. Η συμμετοχή μου σ’ αυτό τον αγώνα ήταν μοναδική εμπειρία σ’ ένα γήπεδο με έξι χιλιάδες κόσμο και με ένα μεγάλο αντίπαλο. Ελπίζω, να καταφέρω να αγωνιστώ σύντομα σε επίσημο αγώνα με την πρώτη ομάδα.

Ποια είναι τα στοιχεία σου που θεωρείς ότι υπερτερούν έναντι των άλλων;

Αγωνίζομαι δεξί μπακ και πιστεύω ότι έχω «γερά» πνευμόνια, αφού έχω πολύ αντοχή, κάτι πολύ σημαντικό για την θέση μου.Είμαι αρκετά ταχύς, κάτι που με βοηθά στα επιθετικά, αλλά και στα αμυντικά μου καθήκοντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ