aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑναγνώριση λαθών και ανασύνταξη

Αναγνώριση λαθών και ανασύνταξη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Πάμε για άλλα», λένε στον Απόλλωνα. Ο στόχος της ευρωπαϊκής διάκρισης χάθηκε πολύ νωρίς και αυτό που προσπαθούν να κάνουν όλοι στην ομάδα είναι να ανασυνταχθούν και να κοιτάξουν μπροστά. Ο επόμενος στόχος των κυανόλευκων είναι να βελτιώσουν την ψυχολογία τους και να αρχίσουν τις εγχώριες τους υποχρεώσεις για τη νέα σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.

Η ευκαιρία είναι μπροστά τους, στο παιχνίδι για το Σούπερ Καπ με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, την ερχόμενη Τετάρτη. Θα επιδιώξουν να πάρουν το τρόπαιο και να κάνουν το πρώτο βήμα για την ανύψωση του ηθικού ενόψει πρωταθλήματος. Γιατί μπορεί να χάθηκε η Ευρώπη, όμως δεν θα μείνουν στάσιμοι οι κυανόλευκοι.

Για να επιστρέψει στις επιτυχίες, ο Απόλλων θα χρειαστεί αγωνιστική βελτίωση, άμεσα. Οι κυανόλευκοι διαθέτουν ένα σπουδαίο στράικερ, τον Γκιέ Γκιέ, ο οποίος στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Φαίνεται όμως πως υπάρχει πρόβλημα στον ανασταλτικό τομέα. Δεν θα ανατρέξουμε στο παρελθόν για να θυμηθούμε τα αμυντικά σφάλματα που κόστισαν βαθμούς που είχε στο χέρι η ομάδα της Λεμεσού. Η εικόνα των κυανόλευκων στον επαναληπτικό με την Γκρασχόπερς φανερώνει πως επιβάλλονται αλλαγές.

Με έναν ανασταλτικό μέσο δεν μπορεί ο Απόλλων να επιβάλει το παιχνίδι του. Ίσως να χρειάζεται αλλαγή τακτικής, ιδιαίτερα απέναντι σε ομάδες που έχουν έντονη αποτελεσματικότητα στις αντεπιθέσεις. Ένας κεντρικός μέσος ίσως να μη φτάνει. Ο Χάμπος Κυριάκου έτρεχε για να καλύψει πολλούς χώρους την περασμένη Πέμπτη, αλλά μόνος του δεν έφθανε. Η Γκρασχόπερς δεν εντυπωσίασε, όμως κατάφερε να χτυπήσει τον Απόλλωνα στην «αχίλλειο πτέρνα» του και να πάρει την πρόκριση.

Απομένει στον Πέδρο Εμανουέλ να βρει τα «κλειδιά» και να βελτιώσει την άμυνα και γενικά τον ανασταλτικό μηχανισμό. Πολύ πιθανό με δύο ανασταλτικούς μέσους να αποδειχθεί πως ο Απόλλων μπορεί να φανεί περισσότερο αποτελεσματικός στις αναχαιτίσεις και να μην εκτίθεται τόσο πολύ η εστία του Βάλε. Το σίγουρο είναι πως οι κυανόλευκοι επιθετικά μπορούν να βγάζουν φωτιές στο φετινό πρωτάθλημα. Εάν η τεχνική ηγεσία καταφέρει να βελτιώσει και την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, τότε οι βλέψεις του Απόλλωνα θα είναι πολύ υψηλές στη νέα σεζόν.

Το πρωτάθλημα είναι προ των πυλών και αυτό που θα κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός είναι να πείσει τους ποδοσφαιριστές του πως μπορούν να βελτιωθούν, άσχετα με τις αλλαγές που θα επιχειρήσει ο ίδιος.

Στο κομμάτι της διάκρισης έχουν όλοι λόγο

Ο κόσμος έφυγε απογοητευμένος από το ΓΣΠ, όμως η μετακίνησή του κατακαλόκαιρα σε άλλη πόλη δείχνει και μια αλλαγή νοοτροπίας των φίλων του Απόλλωνα. Πως στο κομμάτι της διάκρισης έχουν όλοι λόγο. Οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία, η διοίκηση και ο κόσμος.

Ο Φώτης Παπουλής το έκανε ξεκάθαρο μετά το τέλος του αγώνα της Πέμπτης πως, «ενωμένοι, μπορούμε να πάμε ψηλά». Οι κυανόλευκοι σημειώνουν πως η καλόπιστη κριτική μπορεί να γίνεται από όλους ώστε να διορθώνονται τα λάθη, αλλά από την άλλη πως είναι υποχρέωση όλων να παραμείνουν δίπλα στον Απόλλωνα γιατί η σεζόν τώρα αρχίζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ